Eyyübiye'deki Konukevlerinin Açılışını Bakan Çelik Yaptı

Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Karaman ve Taşlıca Mahallelerinde yapılan çok amaçlı kırsal konakların açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptı.

Eyyübiye'deki Konukevlerinin Açılışını Bakan Çelik Yaptı
Belediyenin fen işleri müdürlüğü ekipleri, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin talimatlarıyla merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Belirlenen program ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yapımına başlanılan kırsal konakların açılışları da yapılmaya başlandı. Karaman ve Taşlıca Mahallelerinde yapımı tamamlanan kırsal konakların açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla yapıldı. Karaman Mahallesinde 420, Taşlıca mahallesinde 300 metrekarelik alana sahip olan konaklar vatandaşların hizmetine sunuldu. 100 iş günü içerisinde tamamlanan kırsal konaklar, bölge sakinlerinin hem mutlu günlerinde kullanabilecekleri hem de üzüntülü günlerinde taziye evi olarak faydalanabilecekleri alan olarak faaliyete girdi.

Kırsal konakların açılışı için düzenlenen törene, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Kemalettin Yılmaztekin, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye olarak kırsal ve merkez ayırımı yapmadan çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Ekinci, “Bugün burada Karaman kırsal mahallemizin kırsal konak açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ak Partinin ak belediyecilik örneklerini güzel bir şekilde sergilemeye çalışıyoruz. Hizmet ettiğimiz kırsal olsun şehir merkezinde olsun. Sizler her seferinde Ak Partinin girdiği bütün sınavlarda elinizden gelen desteği sağlamış insanlarsınız. Dolayısıyla da sizlere de hizmet etmek bizim için bir borç ödemedir. Kırsal mahallelerimizde ya da şehir merkezinde bütün bu çalışmalar belli bir program dahilinde oluyor. Burada gerek nüfus olayı, gerek hizmeti ne kadar alıp almadığı konusu vardır. Bütün bunlar gözden geçirilerek bu çalışmaları yapıyoruz. Bugüne kadar 118 kırsal mahallemiz ve bağlı mezralarda dikkate alındığında 300 kırsal yerleşim alanının tümüne girmiş bulunmaktayız. Kiminin stabilize malzemesi yapılmış, kiminin mezarlık düzenlemesi yapılmış, kimi yerlerde kırsal konak ve yine de gerek cami ve kuran kursu bakım ve onarımları da yapılmıştır. Sizlere bir de kırsal konaklarla ilgili birkaç bilgi de vermek istiyorum. Gerek bizim sıfırdan yaptıklarımız, gerek vatandaş belediye işbirliği ile yapılanlar, gerekse de yarım kalmış yerlerin devredilip alınmasıyla beraber bugüne kadar 100 tane kırsal konak bitirilmiş durumdadır. Tabi ki yeter mi değil. Çok daha fazlasını yapmak durumundayız" şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesini kesen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de coşkulu bir şekilde karşılandı. Mahalleye gelişinde alkış, zılgıt ve evet sesleriyle karşılanan Bakan Çelik yaptığı konuşmada, milletvekillerimiz, belediye başkanı arkadaşlarımız sağ olsunlar, il başkanımız açılış için geldiler. Bende katılacağım dedim ve gecikmeli de olsa sizlerle görüşmekten, sizlerle buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Evet, evet sesleriyle buraları inletiyorsunuz. Bugünlerde 16 Nisana doğru giderken evet kelimesinin ne kadar değerli olduğunu Karaman Mahallesi çok iyi biliyor” dedi.

Kurdelenin kesilmesiyle açılış programı son buldu.
Kaynak: İHA