Eski EÜ Fen Fakültesi Dekanı Kazancı Açığa Alındı

FETÖ/PDY'nin Ege Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede hakkında, 'örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen Prof. Dr. Kazancı için açığa alınma kararı verildi

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik hazırlanan iddianamede hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen eski Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, açığa alındı.

EÜ Rektörlüğü, Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın, FETÖ/PDY'nin EÜ'deki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırladığı iddianamenin İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesi üzerine Kazancı hakkında açığa alma kararı verdi.

Geçen hafta mahkemece kabul edilen iddianamede, örgütün sözde 'Alevi yapılanması' sorumlusu olduğu öne sürülen tutuklu sanık Özdal Okutan hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak', tutuksuz yargılanan Kazancı için de 'örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: AA