Eşini Öldürdüğü İddia Edilen Kocanın Yargılanmasına Başlandı

Boşanmak isteyen eşini silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Recep İnçke, hakim karşısına çıktı Dosyaya sunulan Adli Tıp Kurumu raporunda, 'Nisa İnçke'nin yakın mesafeden başına bir ve vücuduna isabet eden 2 kurşunla hayatını kaybettiği' belirtildi Sanığın savunmasının, avukatı olmadığı için alınamadığı duruşma, 2 Mayıs'a ertelendi.

Kağıthane'de boşanmak isteyen eşini silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Recep İnçke'nin, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Recep İnçke katıldı. Ölen Nisa İnçke'nin annesi Caziye ile kardeşleri Bedrettin ve Hasan Ece'nin müşteki olarak hazır bulunduğu duruşmada, aileyi avukat Mustafa Haki Okuducu temsil etti. Duruşmaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Nuray Yiğit de katıldı.

- Adli Tıp Kurumu raporu

Duruşmada kimlik tespiti yapılan sanık İnçke'nin, avukatı olmadığından savunmasının alınamadığı tutanağa geçirildi.

Mahkemeye sunulan Adli Tıp Kurumu raporunda, 'Kişinin vücuduna 3 adet ateşli silah mermi çekirdeği isabet etmiş olup, oluşturdukları yaralamalarının her birinin tek başlarına öldürücü nitelikte oldukları, kafadaki yarayı oluşturan atışın bitişik atış mesafesinden yapıldığı, diğer atışların elbiseli bölgeye isabet etmiş olduğundan kesin atış mesafesi tayini yapılamadığı, vücuttan 2 adet mermi çekirdeği elde edildiği' tespitleri yer buldu.

Beyanı sorulan müştekilerden Bedrettin Ece, olayla ilgili polise detaylı ifade verdiğini belirterek, 'Sanık, kız kardeşim olan eşini tasarlayarak öldürmüştür. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Sanıktan şikayetçi ve davacıyım, davaya müdahilliğime karar verilsin.' dedi.

- 'Kız kardeşimi sürekli tehdit ediyordu'

Hasan Ece ise sanığın evlendikten sonra kız kardeşine devamlı şiddet uyguladığını ve kız kardeşinin bu şiddete dayanamayıp olaydan 10 ay önce annesinin evine döndüğünü anlatarak, 'Ancak sanık, kız kardeşimi telefonla sürekli tehdit ediyordu. Bir gün eve elinde bıçakla geldi, eşini evine götürmek için tehditte bulundu, bıçakla saldırdı ancak araya girdim ve kendisini engelledim. Kapattığım kapıyı tekmeleyerek ayrılan sanık, kız kardeşime yeni yerindeyken de telefon açıp tehdit ediyor, öldüreceğini söylüyordu.' ifadelerini kullandı.

Kız kardeşinin olaydan bir gün önce internetten bulduğu iş ilanı için Pendik'e gideceğini kendisine söylediğini ve ertesi gün her zaman olduğu gibi telefonla ulaşan sanığın kız kardeşine 'gel birlikte gidelim' teklifinde bulunduğunu aktaran Ece, 'Kız kardeşim saat 11.00 gibi evden çıkarak gitti. Akşam eve dönmeyince, saat 22.00 sıralarında cep telefonu ile aradım. Cevap vermeyince, nerede olduğunu mesajla sordum. Yine cevap vermedi. Ertesi gün kardeşimin öldürüldüğünü öğrendim.' beyanında bulundu.

Müşteki ailenin avukatı Mustafa Haki Okuducu da sanık savunmasından sonra beyanda bulunacağını belirterek, ailenin müdahilliğine karar verilmesini talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, müştekiler Ceziye, Bedrettin ve Hasan Ece ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Nuray Yiğit'in, suçtan zarar görme ihtimaline binaen müdahilliklerine hükmetti.

Tutuklu sanığın bu halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı 2 Mayıs'a erteledi.

- Duruşma sonrası açıklama

Duruşmanın ardından, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Bedrettin Ece, kız kardeşinin kocası tarafından şiddete maruz bırakıldığını ve eşine boşanma davasını açtığını belirterek, sanık Recep İnçke'nin, evini terk ederek annesinin yanına yerleşen kız kardeşini telefonla sürekli tehdit ettiğini söyledi.

Kız kardeşinin, sanık İnçke tarafından belli bir plan dahilinde, tasarlanarak öldürüldüğünü savunan Ece, adalete güvendiğini belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Müşteki ailenin avukatı Mustafa Hadi Okuducu da cinayetin planlı olduğunu söyleyen, 'Alnının ortasına silah dayayarak ateş etmiş. Perdeler çekilmiş, müziğe son ses verilmiş ve evde herhangi bir dağınıklık da yok. Bu, cinayetin planlı işlendiğini gösterir.' ifadesini kullandı.

Avukat Okuducu, devletin bu tür cinayetlere karşı ciddi tedbirler alması ve bu tür kadın cinayetlerinin yaşanmaması için cezaların caydırıcı olması gerektiğini kaydetti.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Recep İnçke ile Nisa Ece İnçke'nin evliliklerinin 2,5 yıldır devam ettiği, aralarında yaşanan problemler nedeniyle Nisa Ece İnçke'nin zaman zaman evi terk edip babasına gittiği ve son darp olayı üzerine babasının evine yerleşip kocasına boşanma davası açtığı belirtildi.

İddianamede, boşanma davası sürerken 7 Aralık 2016'da Recep İnçke'nin, konuşmak için çağırdığı eşini, dışarıdan silah sesinin duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açtıktan sonra 4 kez kurşunlayarak öldürdüğü belirtiliyor.

Cinayet sonrası şüphelinin, Pendik'te bir polis merkezine gidip 'eşini öldürdüğünü' söyleyerek silahıyla birlikte teslim olduğu bilgisi de verilen iddianamede, polis memurlarının olay yerine gittiklerinde televizyon sesinin duyulduğu, kapının çilingir vasıtasıyla açıldığı ve İnçke'nin cesedinin evin giriş koridorundaki holde yerde yatar vaziyette bulunduğu da anlatılıyor.

İddianamede, şüpheli Recep İnçke'nin Nisa Ece İnçke'yi yakın mesafeden, televizyonun sesini yüksek açarak planlı bir şekilde tasarlayarak öldürdüğü kaydedilerek, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
Kaynak: AA