Erdoğan Açıklaması 'Adanalı Seçmen, Sandıkları 'Evet'le Dolduracak'

Eski MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, 16 Nisan’da Türk milletinin ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ile ilgili iradesinin tecelli edeceğini belirterek, “Anayasa değişikliği, değişen şartlar altında, devlet ve milletin bekası için bir zorunluluk olmuştur. Adanalı hemşehrilerimin de sağduyulu davranıp, 16 Nisan’daki tercihlerini “evet’ yönünde kullanacağına inanıyorum” dedi.

Erdoğan Açıklaması 'Adanalı Seçmen, Sandıkları 'Evet'le Dolduracak'
2007-2011 yılları arasında MHP Adana İl Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Erdoğan, Ülkücü Hareket’in Lideri Devlet Bahçeli’nin, bölücü terör örgütlerine karşı yoğun mücadele verilen bir dönemde, FETÖ’nün 15 Temmuz’da devleti ele geçirme, ülkeyi işgal ve milleti esir etme girişimini, hükümet etme sistemindeki fiilen var olan yapılan sorunu en doğru şekilde değerlendirerek, dürüstlük ve ahlak abidesi olarak örnek devlet adamlığını sergilediğini ifade etti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Liderimiz, hemşehrimiz Devlet Bahçeli, ülke içinde ve sınırlarımız dışında bölücü terör örgütleriyle çetin mücadelenin yapıldığı dönemde, devlet ve milletin bekası konusunda risk ve tehdit aldığımız, her gün tartışılır halde olan hükümet etme sisteminin düzeltilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koymuştur. ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesinin gereğini en doğru şekilde halkımıza, hükümete ve muhataplarına anlatmıştır. Türkiye’deki bütün siyasi, sosyal ve ekonomik krizler karşısında önleyici ve bütünleştirici rol üstlenen, bunda da başarıya ulaşan Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, ülkemizdeki kutuplaşma ve terör zemininden istifade ederek, Lozan’ın rövanşını almaya çalışanlara karşı güçlü millet, güçlü siyaset, güçlü devleti hayata geçirmek için Anayasa değişikliğinde yolbaşçı olmuştur.”

Milliyetçi Hareket’in duruşu itibariyle devletin ve milletin birliğinden yana olduğunu söyleyen Erdoğan, “Milletimizin iradesine sunulan Anayasa değişikliği, Milliyetçi Hareket’in hassasiyetleri gözetilerek hazırlanmıştır. Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve üniter yapısını güvence altına alan anayasamızın ilk dört maddesini ile Türk ve Türklükle ilgili maddeleri konusunda samimiyetini sorgulama hakkına ve haddine hiç kimse sahip değildir. Milliyetçi Hareket, rejimin ve Türk Milleti’nin teminatıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA