Engelliler İlk Kez Ata Binme Heyecanı Yaşadı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören 30 engelli genç ve çocuk düzenlenen etkinlikte, ilk kez ata bindi.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören 30 engelli genç ve çocuk, düzenlenen etkinlikte, ilk kez ata binmenin heyecanını yaşadı.

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören 30 engelli genç ve çocuk düzenlenen etkinlik ile at çiftliğine götürüldü.

Etkinlikte, zihinsel ve bedensel engelliler, öğretmenler ve seyisler eşliğinde ata binmenin heyecanını yaşadı.

Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Emine Kahraman, engelli vatandaşları topluma kazandırmak ve sosyalleştirmek adına bu tür etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mustafa Kılıç'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik ise Kılıç'ın talimatıyla Engelsiz Yaşam Merkezi oluşturduklarını, merkez ile engellilere her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Kentte engellilere yönelik yapılan bu tür sosyal etkinliklerin yetersiz olduğunu aktaran Çelik, şöyle devam etti:

'Tüm engellilere ve ailelerine çağrıda bulunuyoruz. Kayapınar Belediyesi olarak her türlü hizmeti ücretsiz olarak sunmaya hazırız. Kendi aracımızla onları ücretsiz bir şekilde alıp merkezimize getiriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın da sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması adına her türlü hizmeti sunuyoruz.'

Engelli Hasret Okman ise ilk kez ata bindiğini anlatarak, güzel bir gün geçirdiğini belirtti.

Bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasını istediklerini dile getiren Okman, 'İlk ata bindiğimde korktum ama sonra alıştım.' dedi.

Baran Tarı ise ilk kez ata bindiği için çok mutlu olduğunu aktararak, 'Güldük, eğlendik, ata bindik. Ata binmek güzeldi. İlk binişte biraz korktum sonra alıştım.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA