Edirne Belediyesi'nde Komisyon Üyeleri Belirlendi

Edirne Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Edirne Belediye Meclisi 1 yıl süreyle görev yapacak komisyon üyelerini belirledi.

Edirne Belediyesi'nde Komisyon Üyeleri Belirlendi
Edirne Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda 7’si gündem dışı olmak üzere 24 madde karara bağlandı. Edirne Belediye Meclisi, Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Kanada’da düzenlenen Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Dünya Üçüncüsü olan Edirne Belediyespor Kulübü’nün milli sporcusu Derya Eşme ile katıldıkları müsabakalarda önemli başarılara imza atan Ege Mutlu, Emir Yumurtacı ve Batuhan Celil Bostan’yı altınla ödüllendirildi.

Başarılı sporculara hediyelerini takdim eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sporcuların Edirne’nin ismini hem dünyada hem de Avrupa’da duyurduklarını söyledi.

Antrenör Metin Eşme başta olmak üzere sporcuların her zaman yanında olan ailelerini de tebrik eden Gürkan, “İyi ki varsınız. Edirne sizinle gurur duyuyor. Bu ödülleri sizlere birer gurur nişanesi olarak takıyorum. Bu disiplinle devam ettiğiniz sürece başarılarınız da artarak devam edecek” dedi.

Gürkan, toplantı öncesi ayrıca Türk siyasetinin unutulmaz ismi Alpaslan Türkeş’in ölüm yıl dönümünü de hatırlatarak, “Kendisini bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Görev süresi boyunca gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Gürkan, “2014 yılında göreve geldiğimizde Edirne Belediyesi’nin piyasaya vadesi dolmuş 70 milyon, İller Bankası gibi çeşitli kurumlara 70 milyon olmak üzere 140 milyon borcu vardı. Şuanda hacizli borcumuz yok denecek kadar az. 3 yılda borçlarımızın yüzde 50’sini ödedik. Borçlarımızın hepsi reel borçlardır. Borçlarımızı pozitif bir hale getirdik. Bunda herkesin katkısı var. Birçok yatırım var. Edirne Kent Müzesi’ni 23 Nisan’da açılıyoruz. Kent Müzesi için 625 bin TL Trakya Kalkınma Ajansı’ndan hibe aldık. Üstünü biz tamamlıyoruz. Sarayiçi Projesi’ne başladık toplamda 4 milyon 750 bin TL hibe kredi alıyoruz. Elektrik Fabrikası’nın restorasyonunu tamamladık. 600 ton tuz kullandık bu kış. Yoğun kıştan dolayı bozulan yollar var, bu yolların tamirine başladık. Güney Çevre Yolu’nu 1,5 ay içerisinde kaplama asfalt olarak hizmete açmayı planlıyoruz. 22 metre genişliğinde bir yol daha açacağız” dedi.

Nisan Ayı’nda da Kuzey Çevre Yolu’nun ihalesini de gerçekleştireceklerini anlatan Gürkan, "Selimiye, Mimar Sinan Projesi bitti. Yapımı başlayacak. Kent Park’ının Projeleri bitmek üzere. Edirne’nin yeni yerleşim bölümünde çok eski binalar var. Oralar ile ilgili detaylı bir çalışma yapıyoruz. Kentsel dönüşüm değil ama bir yerinde dönüşüm olacak. Kişilerin evlerini yeni teknolojiyle yenileyecek, üste ödeme olmadan sıfırdan ev sahibi olmalarını sağlayacak yeni bir projemiz var” diye konuştu.

2016 Yılına ait Faaliyet Raporu ile ilgili maddenin görüşülmesi sırasında Gürkan, başkanlık koltuğunu Meclis Üyesi Ezgi Yetkiner’e devretti. Gürkan, faaliyet raporunun okunması ve oylanması sırasında da meclis salonunda yer almadı.

Ezgi Yetkiner, 2016 yılına ait Faaliyet Raporu’nu belediye meclisine sundu. Faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi. Faaliyet raporunun oylanmasının ardından meclis, Başkan Gürkan’ın başkanlığında devam etti.

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ne üye seçildi

Yağlı Güreş düzenleyen belediyeleri bir araya getirmek için kurulan Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ne üye seçimi de gerçekleştirildi.

Yağlı güreş düzenleyen belediyeler için bir sistem gelmesi gerektiğini belirten Gürkan, yağlı güreşin olimpiyatının Kırkpınar olduğunu söyledi.

Bu birliğin bakanlar kurulu tarafından onaylandığı anlatan Gürkan, “Biz kurucu üye olarak yer alıyoruz. Belediye meclisinde de 3 asil 2 yedek üye seçilecek” dedi.

Yapılan oylamada Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ne Hakan Giyik, Erkan Makas, Tamer Karadağ asil, Yüksel Aksoy Mehmet Özülkü de yedek üye olarak seçildi.

Daha sonra bir yıl boyunca görev yapacak İmar Komisyonu belirlenmesi ve bu komisyonda 5 kişinin görev alması oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonuna oy birliğiyle CHP grubundan Ali Yazıcı, Mehmet Özçuhacı, Türker Altıerler; Ak Parti Gurubundan ise Şenol Ekşi ve Turgut Terzi seçildi. Ulaşım Komisyonu’na ise, Hakan Giyik, Savaş Üner, Mahmut Keskin, İsmail Yıldız ve Melek Yörük, Plan ve Bütçe Komisyonu’na ise, Refik Şahin, Semih Çınar, Erkan Makas, Sevdanur Kurban ve Tamer Karadağ’ın yer alması oy birliğiyle kabul edildi.

Gizli oyla gerçekleştirilen Encümen Üyeliğine ise, Yüksel Aksoy, Aydın Koruyan ve Serkan Liznak seçildi.
Kaynak: İHA