'Diyarbakır Tarımda Daha Fazla Söz Sahibi Olacak'

Vali Aksoy: 'Sulu tarıma geçildiğinde bölgedeki tarımsal üretim daha iyi bir konuma gelecek, ürün çeşitliliği daha da farklılaşacak. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır, tarımda daha fazla söz sahibi olacak'

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 'Sulu tarıma geçildiğinde bölgedeki tarımsal üretim daha iyi bir konuma gelecek, ürün çeşitliliği daha da farklılaşacak. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır, tarımda daha fazla söz sahibi olacak.' dedi.

Vali Aksoy, Diyarbakır'da 18-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan '8. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı' için hazırlıkların devam ettiği TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Fuar alanının yeniden düzenlenmesi için Kalkınma Bakanlığı ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla 3,5 milyonluk yatırım yapıldığını, alanın daha iyi bir konuma getirildiğini kaydeden Aksoy, bölgede fuarcılık anlamında daha güzel bir organizasyon yapmaya fırsat doğduğunu söyledi.

Kentin önemli bir tarım şehri olduğunu aktaran Aksoy, tarımsal üretimin daha üst noktalara taşınması adına Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen sulama projelerinin devam ettiğini bildirdi.

Silvan Barajı başta olmak üzere birçok alanda mevcut yatırımların devam ettiğini dile getiren Aksoy, 'Sulu tarıma geçildiğinde bölgedeki tarımsal üretim daha iyi bir konuma gelecek, ürün çeşitliliği daha da farklılaşacak. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır, tarımda daha fazla söz sahibi olacak.' ifadelerini kullandı.

Fuar organizasyonunun kentin tarım ve hayvancılık şehri olma noktasında önemli katkıları da beraberinde getireceğini ifade eden Aksoy, özellikle fuarlarda son geliştirilen ürünlerin tanıtımının yapıldığını, tarımda inovasyonun daha iyi bir noktaya taşınması adına yeni çalışmaların ortaya konulduğu organizasyonlar olduğunu kaydetti.

Aksoy, fuarın tarım ve hayvancılığa katkı sunmasını beklediklerini anlatarak, fuar organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA