Bisikletlerden Türkiye Haritası Çizildi

Merkezefendi Belediyesi’nin her yıl gerçekleştirdiği ‘5 bin öğrenciye 5 bin bisiklet’ projesinde yine çok konuşulacak bir koreografiye imza atıldı. Akkonak Dr. Samim Gök Stadyumu’nda gerçekleştirilen törende yaklaşık bin adet bisiklet ile Türkiye Haritası çizildi. Havadan elde edilen görüntülerde ise Türkiye Haritası’nın görüntüsü muhteşem bir görsel ortaya çıkardı.

Bisikletlerden Türkiye Haritası Çizildi
Merkezefendi Belediyesi’nin, bisiklet ilçesi olma yolunda yürüttüğü en önemli sosyal projelerinden biri olan ‘Arabadan İniyoruz, Bisiklete Biniyoruz’ projesi bu yılda devam ediyor. Akkonak Dr. Samim Gök Stadyumu’nda 6 okula bin 200 bisiklet hediyesi için tören düzenlendi.

Törene Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Spor ve Gençlik Müdürü Ahmet İbanoğlu, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç ve Ayhan Mazıoğlu ile öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi’de bisiklet projesinin öneminden bahsetti. Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak 3 yıl önce başlattığımız ve adına ‘Arabadan İniyoruz, Bisiklete Biniyoruz’ ya da ‘555’ dediğimiz, Merkezefendi sınırları içerisinde 5. Sınıfta okuyan 5 bin öğrencimize 5 bin bisiklet hediye eden bu projemizin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Ama bu yıl bazı farklılıklarımız var. Geçen 2 yılda 5’er bin bisiklet dağıtmıştık. Ancak bu yıl Merkezefendi sınırları içerisinde 5. Sınıfta 6 bin 500 öğrencimiz okuduğu için bunların tamamına bisiklet hediye etmiş olacağız. Mayıs ayının sonuna kadar inşallah bisiklet hediyelerimizi tamamlamış olacağız” dedi.



Merkezefendi Belediyesi’nden öğretmenlere bisiklet hediyesi

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, bu yıl içinde Merkezefendi’deki öğretmenlere de bisiklet verileceğini müjdeledi. Başkan Subaşıoğlu, “Bu yıl bir farkımız daha var. İnşallah İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortak yaptığımız çalışmayla Merkezefendimiz sınırları içerisinde görev yapan, o kutsal görevi yerine getiren 4 bin 500 öğretmenimizin de inşallah tamamına bu yıl bisiklet hediye ediyoruz. Merkezefendi Belediyesi için spor ve eğitim çok çok önemli. Bugün bizleri yalnız bırakmayan hem İl Milli Eğitim Müdürümüze hem İl Spor ve Gençlik Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Merkezefendi olarak hem eğitimde hem sporda kamu kurumlarımızla birlikte yürüdük.”

“Merkezefendi her zaman 1 numara olacak”

Başkan Subaşıoğlu, “Biliyorsunuz 19 ilçe arasında hem TEOG sınavında hem üniversite sınavında hem akademik başarıda hem de sportif başarıda Merkezefendi ilçe olarak 19 ilçe arasında hep açık ara birinci, Türkiye’de de hep ilk 3’te ya da ilk 5’te yer alıyor. Bizim için bu başarının mutlaka sürdürülebilir olması gerekiyor. Kalıcı hale getirilmesi gerekiyor. Onun için Merkezefendi’de eğitim ve spor her zaman 1 numara olma vasfını sürdürecek. Her zaman eğitime ve spora olan katkımızı artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.



“Sporun ve sporcunun dostuyuz”

Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak bir sloganımız var. Merkezefendi Belediyesi olarak sporun ve sporcunun dostuyuz. Özellikle çocuklarımızın aktif bir şekilde spor yapabilmeleri için bugüne kadar birçok projeye imza attık. Geçtiğimiz 2 yılda devam ettirdiğimiz inşallah bu yıl Temmuz ve Ağustos aylarında 3.sünü gerçekleştireceğimiz ‘Yüzme öğreniyoruz, Birlikte Eğleniyoruz’ projemiz kapsamında şuana kadar 11 bin öğrencimize yurt dışından getirmiş olduğumuz portatif yüzme havuzları ile yüzme eğitimi verdik. Bu yıl yine Merkezefendimiz sınırları içerisinde 12 noktada yüzme havuzlarımızı hizmete alacağız. Merkezefendi Belediyesi olarak şuana kadar ilçemiz sınırları içerisinde ağırlıklı olarak okullarda olmak üzere 36 adet halı sahamızı ilçemize kazandırdık. Neredeyse halı sahaları ücretsiz hale getirdik. Türkiye’nin en uzun ve en büyük off-road pistinin açılışını geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile gerçekleştirmiştik. Mayıs ayında bu defa Türkiye’nin ya da Ege Bölgesi’nin ilk defa ev sahipliği yapacağı mahalli off-road yarışlarını Merkezefendimiz sınırları içerisinde yapmış olacağız. Yine Merkezefendimizin bir hedefi vardı. Merkezefendi ilçesi bir bisiklet ilçesi olacak demiştik. Ama bunu sadece bisiklet dağıtarak yapmadık. Aynı zamanda geçtiğimiz dönemde adına ‘YSE Bisiklet’ dediğimiz Yenişafak’tan Selçukbey’e yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğunda bir bisiklet parkurunu da ilçemize kazandırmış olduk. Yine Selçukbey bölgesinde Merkezefendi Belediyesi olarak 9 dönümlük arazi üzerine spor eğitim merkezinin de temelini attık. İnşallah 7 ay sonra burada 6-13 yaş gurubu çocuklarımıza spor eğitimi vermeye başlayacağız. Sadece Denizli’nin değil Türkiye’nin en konsantre spor eğitim merkezi Merkezefendi sınırları içerisinde olacak. Bu yıl yarı tatilde 8. sınıf öğrencilerimize ‘Karneni Getir, Topunu Götür’ projesiyle toplam 5 bin basketbol topu hediye etmiştik” dedi.



“Sizlerden destek aldık”

Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak sporun ve sporcunun dostu dedik. Eğitimde markayız dedik. Ama bunu yaparken bugüne kadar bütün kamu kurumlarımızdan büyük bir destek aldık. Okullarımızdan çok büyük bir destek aldık. Marka okullarımızın olduğu Merkezefendi ilçemizde öğretmenlerimizden, müdürlerimizden, idarecilerimizden ve velilerimizden çok büyük bir destek aldık. Sizlerden aldığımız bu destekle yolumuza devam ediyoruz. Bugün burada 6 ortaokulumuza 5. sınıfta okuyan çocuklarımıza bisiklet hediye ediyoruz. Onun için toplandık. Ama ben çocuklarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Şuan bu sahada Türkiye Cumhuriyeti Devleti haritasını bisikletleriyle oluşturdular. Çocuklarımıza çok çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Denizli İl Spor ve Gençlik Müdürü Ahmet İbanoğlu da törende yaptığı konuşmada projenin öneminden bahsederek Merkezefendi Belediyesi’ne teşekkür etti.

Tören sonunda Sıdıka Çalışkan Ortaokulu, Karaman Ortaokulu, Hacı Halil Bektaş Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu, Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu ve Turgay İçelli Ortaokulu öğrencilerine bisikletleri hediye edildi. Törende ayrıca yaklaşık bin 200 adet bisiklet ile Türkiye Haritası çizildi. Havadan elde edilen görüntülerde ise Türkiye Haritası’nın görüntüsü muhteşem bir görsel ortaya çıkardı.
Kaynak: İHA