Bilecik Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Toplantısı

Bilecik Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında Belediye Encümen ile komisyon üyeleri seçildi.

Bilecik Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Toplantısı
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Salonunda yapılan toplantının ilk gündem maddesi olan gizli oyla üç Belediye Encümen üyesinin seçilmesi oldu. Encümen üyeleri seçimleri için AK Parti Kadir Bayrak, Yücel Yerci ve Zekeriya Çakır’ı, MHP ise; Aytaç Yılmaz, Pervin Taşçı ve Nurkan Kahraman’ı aday gösterdi. Yapılan gizli oylama Kadir Bayrak 14, Yücel Yerci 13, Zekeriya Çakır 13, Aytaç Yılmaz 10, Pervin Taşçı 10, Nurkan Kahraman ise; 9 oy aldı. Bu sonuçlar sonrası AK Partinin adayları Kadir Bayrak, Yücel Yerci ve Zekeriya Çakır Belediye Encümen üyeleri oldu.

Plan ve Bütçe Komisyon üyeleri seçildi

İkinci gündem maddesi olan Plan ve Bütçe Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi oldu. Bu üye seçimleri için AK Parti Sevcan Uzun, Şadan Turhan ve Zekeriya Çakır’ı aday gösterdi. MHP ise; İrfan Yılmaz’ı aday gösterirken, CHP Seyfi Özgen’i aday gösterdi. Komisyona üye seçimleri oy birliği ile kabul edildi.

İmar Komisyonu üyeleri seçildi

Üçüncü gündem maddesi olan İmar Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi oldu. İmar Komisyonu seçimi için AK Parti, Hüseyin Yalçın, Ebutalip Dursun ve Aydın Çelebi’yi aday gösterdi. MHP, Aytaç Yılmaz’ı aday gösterirken CHP ise; Zafer Atasev’i aday gösterdi. Yapılan imar komisyonları seçimi oy birliği ile kabul edildi.

Ücret ve Tarife Komisyonu üyeleri seçildi

Dördüncü gündem maddesi olan Ücret ve Tarife Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi oldu. Ücret ve Tarife Komisyonu seçimi için, AK Parti Sevcan Uzun, Nihat Can, Nusret Tosun aday gösterdi. MHP Nurkan Kahraman’ı aday gösterirken CHP ise; Seyfi Özgen’i aday gösterdi. Yapılan imar komisyonları seçimi oy birliği ile kabul edildi.

Kira Tespit Komisyonu üyeleri seçildi

Beşinci gündem maddesi olan Kira Tespit Komisyonu kurulması, üye sayısı ile görev süresinin belirlenmesi ve komisyona üye seçimi oldu. Bu üye seçimleri için AK Parti Nusret Tosun, Nihat Can ve Şükrü Selöz’ü aday gösterirken, CHP Ayhan Arslan’ı MHP ise; Hüseyin Köymen’i aday gösterdi. Yapılan komisyon üye seçimleri oy birliği ile kabul edildi.

Altıncı gündem maddesi olan Denetim Komisyonu raporu okunarak meclise bilgi verildi.

Yedinci gündem maddesi olarak, Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde mezbaha nakil işlerinde kullanılmak üzere 1 adet araç alınması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Sekizinci gündem maddesi olarak, Belediye mezbahasında uygulanacak ücretlerin belirlenmesi amacıyla ücret tarifelerinde düzenleme yapılması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Dokuzuncu gündem maddesi olarak görüşülen imar konuları komisyona havale edildi. Son olarak 2016 yılı Belediye faaliyet raporu meclise sunularak gündem kapatıldı.
Kaynak: İHA