Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay Açıklaması 'Katil Esed Acilen Durdurulmalı, BM Derhal Gereğini Yapmalı'

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) ve Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM) Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Katil Esed acilen durdurulmalı, BM derhal gereğini yapmalı” dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay Açıklaması 'Katil Esed Acilen Durdurulmalı, BM Derhal Gereğini Yapmalı'
Suriye rejim uçaklarının İdlib’te gerçekleştirdiği kimyasal saldırıyı lanetleyen Bem-Bir-Sen ve ICLM Genel Başkanı Mürsel Turbay, 6 yıldan bu tarafa eli kanlı katil Esed tarafından Suriye’de tam bir soykırım suçu işlendiğini ifade etti.

Turbay, Suriye rejimi ve destekçilerinin insanlık suçu kapsamına giren saldırılarına karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini göreve davet etti. Suriye’de yaşanan vahşetin dayanılmaz boyutlara ulaştığına dikkat çeken Turbay, “Uluslararası toplum derhal harekete geçmelidir. Bu vahşete karşı sadece Türkiye değil, bütün ülkeler sorumluluklarını yerine getirmelidir. İnsanlık bu zulme daha fazla seyirci kalamaz, kalmamalıdır. Başta ABD olmak üzere birçok Batılı ülke kimyasal silah kullanımını ‘kırmızı çizgi’ olarak deklare etmiştir. Zalim Esed kendi halkına karşı vahşette aşılmadık hiçbir çizgi bırakmamıştır. Çoluk çocuk demeden onlarca kez kimyasal silahlarla adeta toplu kıyıma girişen bu zalimi durdurmanın zamanı gelmiş, hatta geçmektedir. Dünyanın gözü önünde alenen savaş suçu işleyen bu cani için Birleşmiş Milletler derhal harekete geçmeli ve gereğini yapmalıdır” dedi.

Suriye rejiminin başındaki eli kanlı katil Esed’in tamamen kontrolden çıktığını belirten Turbay, şöyle devam etti:

“Devlet terörü estiren zalim Esed, acilen Lahey’de Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanmalıdır. Masum insanların katledilmesi karşısında tepkisiz kalmak, küçücük bebeklerin hayatını rejimin insafına bırakmak, yeni katliamlara davetiye çıkarmak anlamı taşımaktadır. Başta ABD ve Rusya olmak üzere Ortadoğu’da masum çocukların kanları üzerinden çıkar paylaşımına girişen ülkeler, eğer azıcık vicdanları kaldıysa bu katili derhal yargılamalı ve en ağır cezayı vermelidir.”

İdlib’te ölen masumların kimyasal gazla adeta kuş gibi çırpınarak can verdiklerine işaret eden Turbay, “Bu manzara karşısında gözü yaşarmayan, vicdanı sızlamayanlar tamamen insanlığını yitirmiş demektir. Esed rejimine göz yuman ve destek veren Rusya ve bölge ülkeleri bilmelidir ki adili mutlak olan Allah, ortak oldukları bu vahşetin bedelini eninde sonunda onlara ödetecektir” dedi.

Kaynak: İHA