Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması Sözünü Verdiğimiz Projelerin Yüzde 85'İni Tamamladık

Bazı temaslarda bulunmak üzere Kütahya’ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması Sözünü Verdiğimiz Projelerin Yüzde 85'İni Tamamladık
Ziyarette, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun yanında AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Vural Kavuncu, Ahmet Tan, Şükrü Nazlı, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Murat Arık, Fatih Kölgeli ve Galip Gültekin yer aldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’yi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Kütahya’da toplam 4 adet organize sanayi bölgemiz bulunuyor. Ve kısa zamanda da 5.sini de şehrimize kazandıracağız. 1. organize sanayimizin doluluk oranı yüzde yüze yakın. 2. organize sanayimiz ise yeni açılacak bir fabrika ile birlikte yüzde yüze yakın olacak. İlimizde 100’e yakın fabrika ve bu fabrikalarda da 45 bin kişi istihdam ediliyor. Kütahya olarak hem ihracat hem de ithalat yapan bir şehiriz. Bu açıdan şehrimizin ekonomisi günden güne değer kazanıyor. Belediye olarak göreve geldiğimiz günden beri sözünü verdiğimiz 43 adet vizyon projesinin yüzde 85’ini tamamladık. Geri kalan kısmını da tamamlamak adına çalışmalarımız devam etmekte. Biz vatandaşa hizmet için görev aldık, görevde olduğumuz sürece de hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybek, “Burada sizlerle birlikte olmaktan olayı mutluyum. Kütahya her zaman devletinin, milletinin yanında olan vefalı bir şehir. Sanayisi, kültürü, sanatı, adetleri, tarihi kısacası her şeyiyle görülmeye değer bir şehir” şeklinde konuştu

Ziyaretin sona ermesinin ardındaN Başkan Saraçoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye, Unesco tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü verilen Mehmet Gürsoy’un yaptığı çiniyi hediye etti. (EFE)
Kaynak: İHA