Başbakan Sanatçılarla Sorunlarını Ve Referandumu Konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan Referandumu öncesi sanatçılarla bir araya geldi. Başbakan Yıldırım ve sanatçıların sanat dünyasının sorunları, ülke gündemi ve referandum konusunda konuştuğu öğrenildi.

Başbakan Sanatçılarla Sorunlarını Ve Referandumu Konuştu
İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleşen buluşmaya Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra eşi Semiha Yıldırım, Yavuz Bingöl, Hülya Koçyiğit, Mustafa Keser, İzzet Yıldızhan, Yıldız Tilbe ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Buluşma sonrasında sanatçılar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Referandum konusunun konuşulduğunu ifade eden Yavuz Bingöl, "Telif hakları konusunu konuştuk. Sinema ve tiyatronun sorunlarını konuştuk. Sonlara doğruda referandumu konuştuk. Herkes düşüncülerini söyledi.

Birazcıkta şarkı türkü söylendi. Eğlenceli bir şekilde bitirdik" şeklinde konuştu.

Sanatçıların sorunlarını dile getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Hülya Koçyiğit, "Sayın Başbakanımızla tanıştık. İlk ekranlara çıktığı andan itibaren gerçekten Türk halkının tamamını sempatisiyle kalbini kazandı. Ev sahipliği yaptılar. Sanatçılar ve sanat ortamının birçok sorunları var. Birçoğu halledilmiş olsa bile halen sıkıntılarımız var. Onları dile getirmeye çalıştık. Sayın Kültür Bakanımızda aramızdaydı. Ve bazı sözler aldık. Tiyatro sanatçılarının salon bulma konusunda sıkıntıları vardı. Ses sanatçılarının bazı sıkıntıları vardı. Sinemada olsun, müzikte olsun hep iki ayrı kurum temsil ediyor bizi. Hepimiz bir arada olabilir miyiz ? Bir şikayet daha vardı. Televizyonlarda çoğunlukla akşamları, haftanın her günü bol bol dizi-film seyrediyoruz. Ancak müzik eğlence programı yok. Böyle bir sıkıntının olduğunu da dile getirdik" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde vatandaşlar tarafından tepki gören bir reklam filmiyle ilgili şikayetini dile getirdiğini belirten İzzet Yıldızhan, "Vatansever olarak, ülkemi seven bir insan olarak beni rahatsız etti. Bu ülke refaha ve güzelliğe giderken bir kez daha bizi darbe girişimi olacakmış gibi ima etmeler beni rahatsız etti. Özellikle Ülker grubunu kınıyorum. Sayın Başbakanda bununla ilgili tahkikat başlattığını ifade etti" diye konuştu.

Sanatçılar buluşmasına ilk defa katıldığını söyleyen Yıldız Tilbe, "Sanatçıların sorunlarıyla ilgili konuşuldu. Katıldığım ilk davetti. Teşekkür ederim herkese. Müzik ve sanatla ilgili sorunlar konuşuldu. İnşallah hallolur hepsi. Türküde söyledim" dedi.

(Oğuzcan Yazar/İHA)
Kaynak: İHA