Bakan Yılmaz, Gaziantep Üniversitesinde Eğitimde 2023 Hedeflerini Anlattı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen “Türkiye’nin Eğitimde 2023 Hedefleri” konulu toplantıda Türkiye’nin eğitimde geldiği noktayı ve hedefleri anlattı.

Bakan Yılmaz, Gaziantep Üniversitesinde Eğitimde 2023 Hedeflerini Anlattı
Toplantıya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete katıldı.

Eğitime ayrılan bütçeyi yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkardıklarını belirten Bakan Yılmaz, “2002 yılında eğitime ayrılan bütçe yüzde 10’idi şimdi ise yüzde 20 bütçede 122 milyar TL’ye çıktı. Çünkü biz kaliteli eğitimi evlatlarımıza vermek istiyoruz. Bunun için 270 binin üstünde derslik yaptık. Bu rakam 80 yılda yapılana eşittir. Çünkü dersliklerde öğrenci sayısını uluslar arası seviyeye getirmemiz gerekiyor. Bizim proje yönetmeliğimizde derslik başına 30 öğrencinin geçmemesi gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla bir sınıfta 30’dan fazla öğrenci olmasın. Aynı zamanda öğrencilerimize bedava kitaplarını dağıtıyoruz. Velilerimizi de bu yükten kurtardık. Okullarımızda liselerden başlamak üzere akıllı tahtalarla donatıyoruz. Önümüzdeki süreçte hem akıllı tahta hem de tablet eksikliğini gidereceğiz. Öğretmen ve öğrencilerimize tablet bilgisayarlarını vereceğiz. Biz eskiden öğrencilerimize dağıtmak üzere yurt dışından alırdık. Şimdi ise kendi çiftçimizin sütünü evlatlarımıza dağıtıyoruz” dedi.



“Yüzde 34 ile tüm Türkiye’yi yönettik”

Yüzde 34 oy alarak tüm Türkiye’yi yönettiklerini belirten Bakan Yılmaz, “Biz 2002 yılında yüzde 34 oy alarak iktidara geldik, ve bu oranla tüm Türkiye’yi yönettik şimdi de yüzde 49 ile yönetiyoruz. Ama yeni sistemde yüzde 50’nin üzerinde oy gerekiyor. Bunun anlamı tüm Türkiye’yi daha çok kucaklamaktır. Yeni sistem daha kucaklayıcı olacak” şeklinde konuştu.



Fabrika işçilerine ziyaret

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki Ünal Sentetik Çuval Ambalaj Fabrikası’nda işçilerle bir araya gelen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri döneminde eğitimde, sağlıkta, ulaşımda yapılan çalışmaları anlatarak Türkiye’nin dünden daha iyi bir noktada olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz 80 yılda yapılmayanı 15 yılda yaptıklarını belirterek, “80 yılda 6 bin kilometre yapıldı, bizim dönemimizde 19 bin kilometre yol yaptık. Bazı alanlarda 80 yılda yapılandan daha fazla hizmet yaptık. Dünyada pek az ülkenin yaptığı denizi doldurarak havaalanı yaptık. Hem Giresun hem de Ordu faydalanıyor. Havaalanında yapılamayanı yaptık. Türkiye’de hızlı tren yoktu, Kore gazileriyle bir konuşun bana derlerdi ki ‘1950 yıllarında oraya gittiğimizde bizden gerideydi, bizlere kumanya verdiklerinde biz de yarısını onlara verirdik’ diyorlardı. Ama şu anda Kore bizden ileri ve hızlı treni gittiğimizde orada gördük ve konforu hızlı ulaşım neymiş anladık. Ülkemize de bu ulaşımın gelmesini istedik. Ve yapıyoruz, yaptık. Toplu konutta en önemli yatırımlarından biri Gaziantep’tedir. Bütün iradeyi millete bırakıyoruz. Türkiye’nin en hızlı büyüdüğü zamanlar istikrarlı hükümet dönemleridir. Bu ülkeyi yüzde 30’larla yüzde 40’larla yönetmek mi daha adil yoksa yüzde 50’nin üstünde yönetmek mi, Evladını ülkesini düşünen herkes Türkiye’de istikrarlı bir yönetimle yürütülmek ister. Bu sistem başka partinin seçmenine ihtiyaç duyduğundan ülkeye uzlaşma getirecek çünkü diğer partilerle de uzlaşmak lazım. Bu aziz millet bu sisteme 2007 halk oylamasında yüzde 69 ile evet dedi.

Milli iradenin sahibi bu millettir ve bu millet 15 Temmuz’da milli iradeye sahip çıktığını gösterdi ve 16 Nisan’da da gösterecek şimdiden sonra hükümeti de ben kuruyorum diyecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA