Aydın'da Öğrencilere Diş Sağlığının Önemi Anlatıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından tüm yurtta uygulanan “Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller” etkinliği Aydın Ticaret Odası İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Aydın'da Öğrencilere Diş Sağlığının Önemi Anlatıldı


Diş sağlığı hakkında öğrencilere bilgi verilirken, Ağız ve Diş Sağlığı Seti dağıtımı gerçekleştirildi.

“Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller” etkinliğine Aydın Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve Aydın Halk Sağlığı personeli katıldı.

Sınıfta öğrencilere ağız ve diş sağlığı ile ilgili çizgi film izletilirken, minik öğrencilere diş sağlığı seti dağıtıldı. Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr.Fevzi Yavuzyılmaz, öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler verdi. Yavuzyılmaz, "Diş hastalıklar grubunda önemsiz gibi gözükebilir ama, sindirimin başladığı yer olduğundan o yönden çok önemlidir. diş hastalıklarının sebep olduğu bir çok kalıcı hastalıklar var. Böbrek, Kalp sağlığına etkisi olan bir durum. Diş sağlığı beklenildiğinden çok daha önemlidir. Aydın’da 2014 yılından itibaren 90 binin üzerinde çocuğa diş macunu diş fırçası dağıttık. 50 bine yakın tarama yaptık. 40 bine yakın florlü vernik uygulaması yaptık. Bununla ilgili ailelerde yanlış bir kanı oluştu. Flor gerektiği kadar kullanıldığında zararlı bir ürün değildir. Bizim suyla havayla yiyeceklerle aldığımız florla bu vernik uygulamasında kullandığımız flor arasında bir fark yoktur. Flor zararlı diye bir şehir efsanesi oluştu, böyle bir şey yok. Ağız diş sağlığı aracımız var. Okullarda, evde sağlık hastalarımıza, gezici diş uygulaması yapıyoruz, diş tedavisini sağlıyoruz. Sağlıklı dişler sağlıklı nesiller uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza diş setlerini dağıtacağız. Boyama kitapları dağıtacağız. Bu şekilde onların da diş konusundaki hassasiyetlerini bilgilerini arttırmaya çalışacağız” dedi.

Kaynak: İHA