Annenin Fedakarlığı Takdir Topluyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Esmeray Güde, fiziksel engelli oğlunun dört yıllık lise eğitimi sürecinin her aşamasında yanında olarak, annelerin evlatları için her şeyi yapabileceğini bir kez daha göstermiş oldu.

Annenin Fedakarlığı Takdir Topluyor
Fatsa Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Kadir Güde’nin annesi Esmeray Güde, fiziksel engelli oğlunun dört yıllık lise eğitimi sürecinin her aşamasında oğlunun yanında bulunarak, okuldaki ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için derste, koridorlarda, okul tuvaletinde ve staj uygulamasında onun en büyük yardımcısı oluyor.

Fedakar anne Güde, oğlu Kadir’i okutmak için Korgan ilçesinden Fatsa ilçesine göç ederek,evladını dört yıl boyunca okula getirip götürmesi ve insani ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için fahri öğrenci gibi yanında bulunması, herkesin takdirini kazandı.

Eşinin şehir dışında çalışması nedeniyle evinin ve oğlunun tüm sorumluluğunu üstlenen Anne Esmeray Güde, tek amacının oğlu Kadir’in okuyarak, hayata atılmasına yardımcı olabilmek ve onu hayata hazırlamak olduğunu söyledi.



Oğlu Kadir’in 12. sınıf öğrencisi olması nedeniyle staj çalışmaları kapsamında okul kütüphanesinde staj yapan oğlunun yanında bulunan anne Güde, fedakarlığın nasıl bir duygu olduğu herkese yeniden hissettiriyor.

Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Yazgı ise, “Velimize her zaman gerekli yardımları yapıyoruz. Bizlerde elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA