AK Parti Trabzon Milletvekilleri Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora referandum çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasıyla ilgili çalışmaları devam ediyor. Ortahisar ilçesindeki Kalkınma Mahallesi’nde esnaf ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Milletvekili Balta, 2002 yılında AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte 5 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum, 1 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle toplam 11 seçim yapıldığını söyledi.

Bugüne kadar Trabzon’un kendisine yakışanı yaptığını dile getiren Milletvekili Balta, “Trabzon sandığa gitti, vicdanına danıştı ve gerekeni yaptı. Ben inanıyorum ki hemşerilerim 16 Nisan’da da Türkiye’nin istikbaline, istikrarına ve istikametine sahip çıkarak oyu evet kullanacak. Bu evetlerle birlikte Türkiye yeni bir döneme girecek. Önümüzdeki süreçte bu evetlerin ne manaya geldiğini ve ne kadar önemli olduğunu hep beraber göreceğiz. Türkiye anayasa değişikliğiyle daha etkin yönetilecek, daha hızlı karar alacak, sadece milletin egemen olduğu güçlü bir demokrasi ve güçlü bir Türkiye’ye kavuşacağız” dedi.

Akşam saatlerinde de referandum çalışmalarını Vakfıkebir ilçesinde sürdüren Milletvekili Balta, sahil bölgesindeki çay bahçelerini ziyaret ettikten sonra Rıdvanlı mahallesinde hemşerileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili sorulara cevap veren Balta, “Muhalefet aslı astarı olmayan bin türlü yalanlarla halkımızı kandırmaya çalışıyor. Neymiş efendim rejim değişiyormuş, tek adamlık geliyormuş. Bu iddialar tamamen asılsız. Zaten yalan söylemeden hayır propagandası yapmak imkansız çünkü iddiaları gerçek dışı. 18 maddeyi tek tek inceleyelim, rejim değişikliğine yönelik tek bir ibare bile bulamayız. Tek adamlık iddialarına gelince, mevcut sistemde Cumhurbaşkanına sadece vatana ihanetten soruşturma açılabilirken yeni sistemle bütün idari suçlarla ilgili Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma başlatılabilecek. Yani sistemin içinde tek adamlık yok, partilerin arasında uzlaşmayı zorlayan bir sistem var. Milletin vekili olarak halkı doğru bilinçlendirmek bizlerin görevi” şeklinde konuştu.



Milletvekili Günnar: “Yapılmak istenenler gelecek içindir”

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, 16 Nisan Halk Oylaması çalışmalarını Ortahisar ilçesinde sürdürdü.

İlçenin Atatürk Alanı’nda vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Günnar, referandum oylama neticesinde evet çıkması durumunda artık hükümeti ve Cumhurbaşkanını halkın kendisinin seçeceğini söyledi.

Günnar, “Yeni sistem ile birlikte ülkemizde istikrar olacak. Vatandaşlar olarak başkanı biz belirleyeceğiz. Mevcut sistemin arızalarını ve geçmiş yıllarda nelere maruz kaldığımızı birçoğumuz hatırlıyoruz. 95 yılda 65 hükümet kurulmuş ortalama 14 ayla yönetilmişiz. Böyle bir durumda kısacık sürelerde ülkeyi yöneten hükümetlerden ne bekleyebiliriz. İşte bu zor günleri yaşayanların şimdi 18-35 yaş aralığında olan gençlere anlatacak çok şeyi vardır” diye konuştu.

“Bütün bu yaşanmışlıkları bilen her vatansevere çok büyük görevler düşmektedir” diyen Günnar, “Sadece evet demeleri yetmez etraflarında ne kadar genç varsa onlara mevcut sistemin arızalı yanlarının geçmişte bizlere yaşattığı acı günleri anlatarak bu anayasa değişikliğine katkı sağlamaları hususunda ikna etmeleri gerekmektedir. Böylece gençlerimizi bu anayasa değişikliğinin aktörleri haline getirerek aidiyetlik duygularını da geliştirmiş olacağız. Gençler geleceğimizin teminatıdır. Bütün yapılmak istenenler geleceğimiz içindir. Geçmişten ders alıp geleceğe ancak bu şekilde yön verebiliriz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Cora: “Yargı hem bağımsız hem tarafsız olacak”

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Trabzon’da görev yapan avukatlar ile yaptığı yemekli istişare toplantısında meslektaşlarına 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda oylanacak olan yeni anayasayla ilgili bilgi verdi.

Trabzon’da bir otelde yapılan toplantıya Trabzon Barosuna bağlı çok sayıda avukat katılırken, Milletvekili Cora, avukatlara yeni anayasayı detaylarıyla anlattı. Konuşmasına yasama ve yürütmenin yeniden düzenlenmesi ile ilgili bilgi vererek başlayan Milletvekili Cora, “Tek adamlık iddiası muhalefetin seçmeni yanılmak için kullandığı bir söylemdir. Koalisyon hükümetleri dönemini hatırladığımız zaman hükümetteki sandalye sayısını artırmak için yapılan milletvekili transferleri geliyor aklımıza. Sabah bir partide akşam başka bir partide sürekli parti değiştiren vekiller gördük. Hükümet kurulabilmesi için bakanlıkların pazarlık konusu yapıldığına şahit olduk. Yeni Anayasa değişikliği ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimi milletvekili seçimleri ile birlikte yapılacak ve 4 yıldan 5 yıla çıkarılacak. Bu yolla 5 yıl kesintisiz istikrarlı hükümet dönemi geliyor. Halkın gündemi sürekli seçimle meşgul edilmiyor. Partiler arası milletvekili transferleri, bakanlıkların pazarlık konusu olmasının önü kesiliyor” dedi.

Kaynak: İHA