ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Moskova Ziyareti

Tillerson ve Rus mevkidaşı Lavrov'un Suriye krizi, DEAŞ'la mücadele ve Ukraynayı konularını görüşeceği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Moskova ziyaretinden iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamasının beklendiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tillerson'ın 11-12 Nisan'da Moskova'ya yapacağı ziyarette, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşeceği belirtildi.

Açıklamada, Lavrov-Tillerson görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra, DEAŞ başta olmak üzere uluslararası terörizmle mücadele, Suriye krizi, İsrail-Filistin sorunu, Yemen, Libya ve Afganistan ile Ukrayna'daki son gelişmelerin değerlendirilmesinin beklendiği ifade edildi.

Önceki Washington yönetiminin tutumu nedeniyle son yıllarda Rusya-Amerika ilişkilerinin derin bir krize girdiği kaydedilen açıklamada, 'Yeni ABD yönetiminin bu durumu değiştirmek istediği yönündeki açıklamalarını olumlu karşılıyoruz. ABD ile karşılıklı saygı, eşitlik, birbirinin çıkarlarına saygı ve iç işlerine karışmama prensipleri temelinde iş birliğine hazırız. Tillerson'ın ziyaretinin iki ülke ilişkilerinin ve karşılıklı anlayışın gelişmesine katkı sağlamasını umut ediyoruz.' ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: AA