22. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 'Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda dereceye girenler belirlendi Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeden 115 görüntünün değerlendirildiği yarışmada, Anadolu Ajansından Muharrem Cin mansiyon ödülüne layık görüldü Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Polatel: 'Yarışmamızın amacı, Türkiye'nin uluslararası arenada tanıtımına katkıda bulunmak, Türk medyasının dünyanın herhangi bir noktasındaki habere ilgili olduğunu göstermek, meslektaşlarımıza farklı bakış açıları kazandırmak ve motivasyonu artırmak'.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından bu yıl 22'nci kez düzenlenen 'Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda ödül kazananlar belirlendi. 6 ülkeden 115 görüntünün değerlendirildiği yarışmada, Anadolu Ajansından Muharrem Cin mansiyon ödülüne layık görüldü.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, '22. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda dereceye girenleri açıkladı.

Yarışmaya bu yıl Rusya, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Suudi Arabistan'dan da gazetecilerin başvurduğunu belirten Polatel, 'Yarışmaya bu sene 115 görüntü katıldı. Yarışmamızın amacı Türkiye'nin uluslararası arenada tanıtımına katkıda bulunmak, Türk medyasının dünyanın herhangi bir noktasındaki habere ilgili olduğunu göstermek, meslektaşlarımıza farklı bakış açıları kazandırmak ve motivasyonu artırmak.' diye konuştu.

Polatel, yarışmada dereceye girenlerin 25 kişilik jüri tarafından 24-26 Mart'ta Bartın'da gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda belirlendiğini söyledi.

- Yarışmada 15 Temmuz özel kategorisi

Yarışmada 'Yılın En İyi Görüntüsü', 'Yılın En İyi Haberi' 'Röportaj Haber', 'Spor Haber' ve 'Serbest Haber' kategorileri bulunduğunu ifade eden Polatel, 15 Temmuz'daki darbe girişiminine ilişkin görüntü ve haberleri yarışmada '15 Temmuz Özel Kategorisi'nde değerlendirdiklerini aktardı.

Polatel, bu kategoride, 'Yılın görüntüsü', 'Yılın haberi', '15 Temmuz meslek onur ödülü', '15 Temmuz Kızılay iyilik özel ödülü', '15 Temmuz haberciler özel ödülü' verildiğini dile getirerek, '15 Temmuz özel kategorimizde 5 başlıkta 17 haber kameramanı ve muhabir ödüle layık görüldü.' dedi.

'Röportaj haberi', 'Serbest haber' ve 'Spor haberi' kategorilerinde de birer kişiye ödül verildiğini aktaran Polatel, aralarında 'İneklere Gözyaşı' rumuzlu haber ile Anadolu Ajansından Muharrem Cin'in de yer aldığı 3 gazetecinin mansiyon ödülüne layık görüldüğünü kaydetti.

Polatel, 'Kategorilerde toplam 23 haber kameramanı ve muhabir ödüle layık görülmüştür. Ödül törenimizi referandumdan sonra belirleyeceğimiz bir tarihte Ankara'da yapmayı planlıyoruz. Törenimize Rusya, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Suudi Arabistan'dan da medya mensupları katılacak.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA