15 Temmuz Şehidi Koç'un Adı Okula Verildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı Polis Havacılık Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Ferhat Koç'un ismi, Etimesgut'taki bir ilkokulda yaşatılacak Şehidin annesi Nejla Koç:'Onların en büyük cezayı almalarını istiyorum. Yavrularımızın kanları yerde kalmasın'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı Polis Havacılık Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Ferhat Koç'un ismi, Etimesgut'taki bir ilkokula verildi.

Şehit Koç'un adının verildiği okulda, şehidin annesi Nejla, babası Mustafa, kardeşleri Selim ve Şahin Koç ile yetkililerin katılımıyla tören düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok, burada şehidin annesi ve babasını da yanına alarak yaptığı konuşmada, Ferhat Koç gibi kahramanlar sayesinde vatanın var olduğunu ve var olmaya devam edeceğini belirtti.

Altınok, şehidin ailesine 'Kahramanlarımıza minnettarız. Sizlere minnettarız böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için. Gurur duyuyoruz onlarla. Vatan var ise sizler ve onların sayesinde, o evlatların sayesinde var. Bu okulda nice Ferhatlar yetişecek. Bu vatan ilelebet payidar kalmaya devam edecek.' dedi.

- 'Acım çok büyük ve her zaman taze kalacak'

Nejla Koç, AA muhabirine, şehit oğlunun isminin okula verilmesine ilişkin duygularını dile getirdi.

Oğlunun şehit olduğunda zaman nişanlı olduğunu ve düğününe az bir zaman kaldığını anlatan Koç, 'Acım çok büyük ve her zaman taze kalacak. Okula ismi verildiği için çok mutluyum. Bu kalabalık ve nice kalabalık benim oğlumun düğünü için toplanacaktı. Kalleşlerin asılmasını istiyorum. O zaman belki biraz rahat ederim, çünkü rahat değilim. Benim yavrum nasıl nefes almıyorsa, onlar da nefes almasın. Gururluyum ve kafam dik yürüyorum. Onların en büyük cezayı almalarını istiyorum. Yavrularımızın kanları yerde kalmasın.' diye konuştu.

Şehidin babası Mustafa Koç ise 'Vatan sağ olsun. Elden gelen bir şey yok. Sabrediyoruz ve dua ediyoruz. Darbeyi yapanlar idam edilirse biz belki biraz rahatlarız.' ifadelerini kullandı.

Törene, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanı Uygar Elmastaş ve Havacılık Dairesi çalışanları ile Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım da katıldı.
Kaynak: AA