15 Temmuz Gazileri Yaşadıklarını Anlattılar

Düzce’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar” temalı bir program düzenlendi.

15 Temmuz Gazileri Yaşadıklarını Anlattılar
Düzce Gençlik Merkezindeki programa AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Düzce Gençlik Merkezinde konferans salonunda gerçekleşen programda kum sanatçısı Veysel Çelikdemir "15 Temmuz" temalı gösteri sundu.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Gazi olan Ayla Kasarcı, 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz’dan önce kanser tedavisi gördüğü ifade eden Ayla Kasarcı "Ölümden nasıl korkuyorum anlatamam, her gece ölmemek için Allah’a dua ediyorum. 15 Temmuz gecesi ölümden hiç korkmadım, zerre kadar korkmadım" dedi.

Eşiyle birlikte köprüye yürüdüklerini, önlerinde vurulanların olduğunu anlatan Kasarcı, şöyle devam etti: Vurulan kardeşlerimize yardım ettik, ilerlemeye devam ettik. Eşime dedim ki, ‘Yasin, ateş ediyorlar’ Eşim de, ‘Korkma, onlar havaya ateş ediyorlar. Onlar bizim askerlerimiz, bize niye ateş etsinler, biz sivil halkız. Bize ateş etmezler. Benim vergisini ödediğim silahlarla bana ateş ediyorlardı. Benim çocuklarımın geleceği tehlikedeydi. Bizim geleceğimize tecavüz ediyorlardı. Tabi ki dışarıda meydanlarda olacaktım."

Kasarcı’nın eşi Ahmet Yasin Kasarcı da darbe girişimini halı sahada arkadaşlarıyla maç yaptığı sırada öğrendiğini söyledi.

Eve geldikten sonra televizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Meydanlara ve havaalanlarına çıkın’ çağrısıyla birlikte hiç tereddüt etmeden 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne hareket ettiklerini aktaran Kasarcı, “Askerler üzerimize ateş ediyorlardı. Eşim, ‘Ben vuruldum’ dedi.

Ona dönerken mermiler sırtıma saplandı. Mermilerin saplanmasıyla birlikte silah sesleri, gürültü, insan sesleri, bende hepsi bir anda kesildi” dedi.

Gaziler, konuşmalarında "Bizim gidebileceğimiz başka bir ülkemiz yok. Bu vatana hep beraber sahip çıktık, çıkacağız" vurgusu yaptılar.
Kaynak: İHA