Zeytinburnu Belediyesi'nin Çanakkale Ve Bilecik Gezi Turları Başladı

Zeytinburnu Belediyesi, binlerce vatandaşı tarih, doğa ve kültürün bir arada bulunduğu Çanakkale ve Bilecik gezisine götürüyor.

Zeytinburnu Belediyesi'nin Çanakkale Ve Bilecik Gezi Turları Başladı
Zeytinburnu’nda Çanakkale ve Bilecik gezi turları dönemi başladı.

Zeytinburnu Belediyesi’nin her sene geleneksel olarak düzenlediği Çanakkale ve Bilecik gezi turlarına katılıp tarihe yakından tanıklık etme fırsatını yakalayan vatandaşlar, Çanakkale Boğazı’nın eşsiz manzarasının yanı sıra bir ülkenin gidişatını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin ardında bıraktığı kültürel ve tarihi mirasları da yakından görme fırsatını elde edecek.

Ücretsiz düzenlenen kültür gezisi için yerlerini ayırtmaya başlayan vatandaşlar,tur kapsamında; Çanakkale Şehitleri Anıtı,Morto koyu, Conkbayırı,Seyit Onbaşı Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı (Ertuğrul koyu), Kanlısırt, savaşta mevcudiyetinin üçte ikisini kaybeden 57. Alay ve Zeytinburnu Belediyesi tarafından ihya edilen Soğanlıdere Şehitliği’ni ziyaret edecek. Ayrıca tarihi Gelibolu Yarımadası, Kilitbahir Kalesi, Namazgah, Hamideye, Mecidiye Tabyası ve Havuzlar Şehitliği’ni de ziyaret edecek olan vatandaşlar,Çanakkale Savaşları’nın önemini daha iyi kavramak, savaşların yaşandığı cepheleri görmek ve şehit düşen askerleri yad etmek adına Çanakkale gezsine başlayacaklar.

Osmanlı tarihini yerinde görme fırsatı

Kültür Gezisi kapsamında Bilecik’e gidecek olan vatandaşlar ise, Bilecik’in tarihi ve eşsiz güzelliklerini, Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği’nin temellerini attığı ve bir dönem Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan Söğüt ilçesini ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi’nin kabristanını da ziyaret edecek.

Bu yaz binlerce vatandaşı Çanakkale ve Bilecik ile buluşturmayı hedefleyen Zeytinburnu Belediyesi’nin gezi turlarına katılmak isteyen 11 yaş üstü vatandaşların, 444 1984’ü arayarak Çözüm Merkezi’ne müracaat etmeleri yeterli.
Kaynak: İHA