Turhal'da İlk Defa Çörek Otu Ekimi Yapıldı

Tokat’ın Turhal ilçesinde Tıbbi Aromatik Bitki yetiştiriciliğini arttırma çalışmaları kapsamında 5 dekarlık alanda ilk defa çörek otu ekimi yapıldı.

Turhal'da İlk Defa Çörek Otu Ekimi Yapıldı
Turhal’da çiftçi Ali Dursun Anas’ın tarlasında yapılan çörek otu ekimine Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri katıldı.

Kaymakam Üçer, tıbbi ve aromatik bitkiler gıda, kozmetik, koku ve ilaç gibi şekillerde asırlardır kullanılmakta olup, son yıllarda bu bitkilere olan talep gün geçtikçe artmakta olduğunu kaydetti.

Bölgenin bitki çeşitliliği bakımından yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade eden Kaymakam Üçer, "Köyden kente göçün önlenmesi, tarım arazilerinin verimli kullanılması, küçük alanlardan yüksek tarımsal gelir elde edilmesi amacıyla ilçemizde tıbbi ve aromatik bitki yetiştirme konusunda çalışmalar yapılmaktadır” dedi.

Üçer, çörek otu çok zengin bir vitamin kaynağı olmasının yanında binlerce yıldır pek çok hastalığın tedavisinde de kullanılmakta olduğunu belirterek,"Peygamber Efendimizin "Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın” müjdesi ışığında, bu şifalı bitkiyi ilçemizde tarımı yapılan bitkiler arasına dahil etme uğraşısı içerisindeyiz" diye konuştu.

Tek yıllık bir bitki olan ve dekara 1.5-2 kg tohum atılan çörek otu yetiştiriciliğinde Temmuz, Ağustos aylarında hasat yapılarak ortalama dekara 250-300 kg verim elde edilmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA