TMMOB Yönetimi Hakkında Suç Duyurusu

TMMOB yönetimi hakkında, referanduma yönelik 'Hayır' çağrısı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yönetimi hakkında, referanduma yönelik 'Hayır' çağrısı nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Bir grup mühendis ve mimar, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Dilekçede, TMMOB'un kamu kurumu niteliğinde olduğu ve kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamayacağı belirtildi.

TMMOB'un mevcut kurullarının son dönemde mesleğin sorunları ve bunların çözümünü bir kenara bırakarak, tüm gücünü 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'Hayır' oyunun fazla çıkması için çalışma yapmaya sarf ettiği ileri sürülen dilekçede, böylece hukuka aykırı hareket edildiği savunuldu.

Mesleğini icra eden bütün mimar ve mühendislerin TMMOB'a kayıt yaptırmak zorunda olduğuna işaret edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

'Dolayısıyla her siyasi görüşte ve düşüncede üyeleri vardır. TMMOB yönetimi sanki bütün üyelerinin sesiymiş gibi davranarak 'Hayır' propagandası yapmakta, kendileriyle aynı siyasi görüşe sahip olmayan üyelerini dışlayarak iradelerini yok saymaktadır. TMMOB yönetimi, gerçekte mesleğin gelişimi için kullanılması gereken ve kanunla kendilerine tanınan kamu imkanlarını ve üyelerinden aldıkları aidatları, kendi siyasi görüşleri doğrultusunda icra ettikleri faaliyetler için kullanmaktadır.

TMMOB Yönetim Kurulu'nun referandumda 'Hayır' oyunun fazla çıkması için yapmış olduğu çalışmalar, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un propaganda yasaklarına da aykırılık teşkil etmektedir.'

Dilekçede, belirtilen gerekçelerle, 'TMMOB'un ilgili kanun hükümlerini ihlal eden kurullarının görevine son verilerek, yenilerinin seçilmesi amacıyla asliye hukuk mahkemelerinde dava açılması ve yetkililer hakkında soruşturma yapılarak kovuşturma kararı verilmesi' talep edildi.

TMMOB üyesi bir grup, birliğin halk oylaması için 'Hayır' kampanyası yürütmesini Ankara'da protesto etmişti.
Kaynak: AA