TİKA'dan Kosova Medyasına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) Kosova’da medyaya destek amaçlı önemli bir proje başlattı.

TİKA'dan Kosova Medyasına Destek
TİKA’nın desteğiyle Priştine’de "RTK Kosova Radyosu Türk ve Topluluklar Redaksiyon Ofisleri ile Yönetim Ofisinin Tadilatı ve Tefrişatı" adlı projeye, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve TİKA Kosova Koordinatörü Necip Özay Özütok’un katılımı ile start verildi.

RTK Kosova Radyosu Müdürü Azem Bujupi’nin eşliğinde tadilat ve tefrişatı yapılacak olan Türk, Boşnak, Sırp ve Roman Redaksiyon Ofisleri ile yönetim ofisini ziyaret eden konuklar, proje kapsamında başlayan ön çalışmaları yerinde inceledi.

İnceleme ardından yapılan basın açıklamasında RTK Kosova Radyosu Müdürü Azem Bujupi, Türkiye devleti ve TİKA tarafından , Kosova Radyosu’nda azınlıktaki toplulukların medya mensuplarına yönelik daha iyi çalışma şartlarının sağlanmış olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Bujupi, mali durumu elverişli olmayan Kosova Radyosu’na yapılan bu bağışın, bu kamu kurumunda çalışanların yararına olacağına inandığını belirterek, Türk devleti ve TİKA’ya teşekkürlerini ifade etti.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da basın açıklamasında, TİKA tarafından gerçekleşmekte olan bu önemli projenin başlatılmış olması nedeniyle mutluluk duyduğunu belirtti.

Hem Kosova hem de dünyanın değişik ülkelerinde halklara erişim sağlayan ve çok önemli projelere imza atan TİKA’nın değişik alanlarda büyük işler yaptığını hatırlatan Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, her seferinde toplumların gelişmesindeki en önemli alanlar olarak eğitim ve sağlığın olduğunu düşündüğünü, iyi ama bugün burada medya gibi bir diğer çok önemli sektörde çalışma koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili çok önemli bir projenin gerçekleşmekte olduğunu vurguladı. Türkiye olarak ve burada tüm Türk kurum ile kuruluşları olarak tek bir şey görmek istiyoruz. Bu güzel ülkenin bu dost ülkenin, kardeş ülkenin Kosova’nın ve halklarının mutluluğu, huzuru, refahı ve aydınlık bir geleceğe sahip olması. Bu süreçte Türkiye olarak, Türk halkı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her an Kosova’nın, Kosovalı dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuşan Büyükelçi Kılıç, TİKA’nın başlattığı bu projenin hayırlı olmasını, basın mensuplarının ise çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve bu güzel ülkeye çok daha kaliteli hizmetler sunma imkanına kavuşmaları dileğinde bulundu. Medya projesinin 25 Nisan tarihinde açılışının yapılması bekleniyor.
Kaynak: İHA