THY Şehit Polis Ve Gazi Çocuklarını Simülatörde Uçurdu

Türk Hava Yolları şehit ve gazi çocuklarını simülatörde uçurdu. THY ve Toplum Destek Polislik Şube Müdürlüğü Ekipleri ile ortak yapılan etkinliğe 42 şehit ve gazi çocuğu katılırken çocukları THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ağırladı.

THY Şehit Polis Ve Gazi Çocuklarını Simülatörde  Uçurdu
Türk Hava Yolları (THY) 4-10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında gazi ve şehit çocuklarını ağırladı. THY ve Toplum Destek Polislik Şube Müdürlüğü Ekipleri ile ortak yapılan etkinliğe 42 şehit ve gazi çocuğu katıldı.

Etkinlik kapsamında şehit polis ve gazi çocukları simülatörde uçuş yaptı. Çocukları THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ağırladı.

THY yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, gazi ve şehit çocukları ile tek tek ilgilenerek, onlarla bir süre sohbet etti. Programın bitiminin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aycı, “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte ve burada çok değerli Şube Müdürümüz Leman hanım ile birlikte, güzel bir organizasyon yaptı arkadaşlar. Şehit polis ve gazi ailelerimizin çocuklarını bugün buraya getirdiler. Onların ileride ki meslek tercihinde ve farkındalıklarının bu anlamda artmasında THY’nı tanımalarında, havacılığı tanımalarında, onlara öncülük etmek için bu programı bizimle beraber yaptılar. Ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Aziz milletimizle birlikte azız şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Gazilerimizin ve şehitlerimizin bizim için önemi tartışılmaz. O aziz ve kahramanların, çocuklarını evlatlarını bizde evlatlarımız olarak bağrımıza basıyoruz. Ne mutlu ki öyle aileler var. Ne mutlu ki öyle ailelerin çocukları var yetiştirmişler bizim için şehit oldular. Bizler için bu millet için gazi oldular. Ve şimdi onların evlatları ümit ediyorum ki THY’ye gelirler. Pilot olurlar yönetici olurlar. Teknisyen olurlar ve THY’nı onlar kanatlandırırlar ve beraber uçarız. İnşallah onlardan da böyle kendileri gibi babaları gibi evlatlar yetişir. Biz THY ailesi olarak tüm ekibimizle onlara bizim yaptığımız eğitimleri göstereceğiz. Onlara keyifli vakit geçirtmeye çalışacağız” dedi.

Toplum Destek Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu , “Başta İl Emniyit Müdürümüz Mustafa Çalışkan olmak üzere, 10 Nisan polis Haftası nedeniyle şehit ve gazi çocuklarımıza Emniyet teşkilatı olarak onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek. Meslek seçiminde farkındalık oluşturabilmek, sosyal ve kişisel olarak ta gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu gün burada bulunuyoruz” diye konuştu.

THY simülatöründe sanal uçuş yapan Furkan Tuğrul, “İlk Başta heyecanlıydım biraz. Sonra inişte biraz korktum. Ama iyiydi. Pilot olmayı düşünmüyorum” dedi.

Gökalp Gökçan,” Çok güzel gözüküyor. Ama biraz korkutucu aslında. Zor bir mesleğe benziyor. Daha önce kokpite bir kere uzaktan bakmıştım. Pilot olmayı düşünürüm. Güzel ve keyifli bir meslek” şeklinde konuştu.

Uçakları çok merak ettiğini söyleyen Gökçe Naz Karaboğa,” İlk defa oldu. Heyecanlıydı. Uçağa hiç binmedim.Bebekken binmişim. Uçakları merak ediyordum. Çok güzelmiş” diye konuştu.

Kaynak: İHA