Steinmeier'den Popülizm İle Mücadele Vurgusu

AP Genel Kuruluna hitap eden Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Avrupa'da yükselen aşırı sağ ve popülist seslere dikkati çekerek, daha iyi bir AB inşa etmek ve Avrupalı bir Almanya olmak istediklerini söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa'da yükselen aşırı sağ ve popülist seslere karşı uyarıda bulunarak, daha iyi bir Avrupa Birliği (AB) inşa etmek ve Avrupalı bir Almanya olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Strazburg'da AP Genel Kuruluna hitap etti.

Steinmeier, 'İngiltere’nin birlikten ayrılma sürecini resmen başlatmasından hemen sonra Genel Kurula hitap etmek zor bir durum. AB’yi korumak ve geliştirmek hepimizin ortak görevidir.' ifadelerini kullandı.

Göreve geldikten sonra Almanya dışında ilk konuşmasını AP Genel Kurulunda yaptığını kaydeden Steinmeier, bunun sembolik bir değerinin olduğuna değindi.

Steinmeier, son dönemde AB fikrinin tartışıldığına, bazı Avrupa ülkelerinde popülist ve aşırı sağ hareketlerin birliğin geleceğini hedef aldığına vurgu yaparak, '70 yıllık barış. Aslında AB’nin yurttaşlara verdiği ve başarılı olduğu bir sözdür.' dedi. Steinmeier, hedeflerinin 'daha iyi bir AB inşa etmek ve Avrupalı bir Almanya olmak.' olduğunu kaydetti.

Brexit sonrası 'Yeni Avrupa' tartışmalarının da başladığına değinen Steinmeier, bunun mutlaka gerçekleşeceğini, AB'nin ve AB fikrinin yoluna devam edeceğini belirterek, 'Gelecek nesiller için Avrupa rüyasının sona ermemesi açısından her şey bizim elimizde.' ifadelerini kullandı.

Steinmeier, AB'nin küresel krizlerde daha etkin olması gerekliliğine de dikkati çekerek, bunun sağlanabilmesi için de üye ülkeler ve birliğin komşularına ihtiyaç olduğuna değindi.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, 'Güney ve doğu komşularımızın entegrasyonu olmadan Avrupa kıtası üzerinde kalıcı ve barışçıl bir düzen olmayacak, Avrupa fikri AB’den daha büyüktür.' şeklinde konuştu.

'Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Almanya dışında ilk konuşmamı yapmak için AP'den daha iyi bir yer olamazdı.' ifadeleriyle Genel Kurulu selamlayan Steinmeier, konuşması bittiğinde üyeler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Kaynak: AA