Siirt'te Sokak Hayvanları İçin Hastane

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, sokak hayvanlarına ilişkin 'Siirt Üniversitesi olarak gerek merkez kampusundaki hayvan kliniği ve gerekse Kezer yerleşkesinde kuracağımız daha gelişmiş alt yapısı güçlü hayvan hastanesiyle sadece sokak hayvanları değil yaban hayvanlarına hizmet verecek.' dedi.

Siirt Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tarafından desteklenen Veteriner Sosyal Etkinlik topluluğu tarafından sokak hayvanlarına dikkat çekmek için merkez yerleşkede etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte sokak hayvanları için barınak mama ve yem kabı dağıtıldı.

Etkinliğe katılan SİÜ Rektörü Erman, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü dolayısıyla Veterinerlik Fakültesi öncülüğünde kutlamak amacıyla etkinlik düzenlendiklerini söyledi.

Uzun yılardır dünyada ve Türkiye'de sokak hayvanlarıyla ilgili sıkıntıların görsel ve yazılı medya tarafından dile getirildiğini hatırlatan Prof. Dr. Erman, şöyle konuştu:

'Maalesef bozulan ekoloji ve hayvanla bakış açısından kaynaklanan sebeplerden dolayı her geçen gün sokak hayvanları olarak nitelendirebileceğimiz hayvan sayısında artışlar olmaktadır. Bu hayvanların başta barınma ve beslenme olmak üzere çeşitli sorunları toplumumuzun ve kamu kuruluların önüne çıkmaktadır. Biz Siirt Üniversitesi veteriner fakültesi bünyesinde bir klinik alt yapısını tamamladık yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Üniversitenin merkez kampusunda da kedi evleri oluşturmaya çalışmaktayız. Bu kedilerin bakımları ve beslenmeleri ile ilgili çalışmalar veterinerlik fakültesi ve dekanlığımız tarafından takip edilmektedir. '

Erman ayrıca, Siirt Belediyesi ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı şubesinin de partner olarak sokak hayvanlarına yönelik iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmalarını yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA