Seyir Halindeyken Alev Alan Otomobil Küle Döndü

Başkent’te seyir halindeyken alev alan otomobil küle döndü.

Seyir Halindeyken Alev Alan Otomobil Küle Döndü
Edinilen bilgiye göre, Ankara Bulvarı üzerinde seyir halinde olan 06 M 7839 plakalı Emre Akıncı kontrolündeki otomobil, elektrik aksamındaki arızadan dolayı alev aldı. Otomobilin alev aldığını gören sürücü Akıncı, hemen yol kenarına park ederek dışarı çıktıktan sonra otomobilde bulunan diğer 4 kişinin de dışarıya çıkmasını sağladı.

Yangını fark eden çevredeki sürücüler, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bu sırada Akıncı da otomobilde bulunan yangın tüpüyle yangına müdahale ettiyse de başarılı olamadı. Kısa sürede tüm otomobili saran alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sonrası otomobil küle döndü.

Yangının nasıl meydana geldiğini anlatan sürücü Emre Akıncı’nın arkadaşı Alpaslan Çetin, "Şeridinde devam ederken frene basmış, trafik sıkıştığı için. Bir anda aracın sağ tarafında bulunan beyin kısmından yanmaya başlamış. Aracın içerisinde tesisat olduğu için elektrik aksamı daha çabuk alev alarak arabayı tamamen bürümüş. İtfaiye gelene kadar gördüğünüz şekli almış. İçerisinde 4 yetişkin 1 çocuk varmış. Sıkıntı yok, alev almadan önce aracın içerisindekileri dışarı çıkarmışlar. Kendi imkanları ile söndürmeye çalışmışlar ama bir tane yangın tüpü yetmemiş. Devamında itfaiye gelip söndürmüş" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA