Özel Harekat'ı 'Burası Çalıştığım Yer' Diyerek Bombaladı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki FETÖ’nün eylemleriyle ilgili hazırlanan iddianamede, şüphelilerden eski kurmay yüzbaşı Ekrem Aydoğdu’nun, "Binbaşı Mustafa Azimetli, Gölbaşı Özel Harekat Dairesini hedef koordinat olarak tarif ederken, ’Ben buranın neresi olduğunu biliyorum, merak etme çalıştığım yer’ dedi" ifadeleri yer aldı.

Özel Harekat'ı 'Burası Çalıştığım Yer' Diyerek Bombaladı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlerle ilgili hazırlanarak mahkemeye gönderilen iddianamede ifadesine yer verilen şüphelilerden Ekrem Aydoğdu, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına lazerle işaretleme yaparak, GBU10 bombası attıklarını kaydetti.



"UÇUŞ BİLGİLERİ KAYDEDİLMEDİ"

Saat 20.00 - 21.00 arasında yarbay Hakan Karakuş’un kendisini brifing odasına çağırdığını ifade eden Aydoğdu, yarbayın elinde koordinatlar olduğunu belirterek, "Yarbay bu görevin çok önemli bir görev olduğunu, MY sistemine uçuş bilgilerinin girilmeyeceğini, yoksa operasyonun ortaya çıkabileceğini, bilgilerin daha sonradan girilebileceğini söyledi.

Terör örgütüne yönelik çok önemli operasyon olacağını söyledi.

Binbaşı Çavur da uçacak kişileri belirledi. Koordinatlar bizim standart olarak kullandığımız CO koordinatı değil MGRS olarak verilmişti" ifadelerini kullandı.

"LAZERLE İŞARETLEDİK VE BOMBA ATTIK"

Esenboğa Kontrol Kulesi ile temas etmesi istendiğini belirten ve kulenin 20 ve 21 bin feet yükseklik için izin verdiğini kaydeden Aydoğdu, "Mustafa Azimetli koordinatları girdi, burası Ankara’nın güneyinde çok fazla yerleşim olmayan bir yer çıktı. Üzerine gidince tesis gibi bir yer olduğunu anladık. Binbaşı Azimetli’ye buranın neresi olduğunu sordum. O da bana, ’Ben buranın neresi olduğunu biliyorum, merak etme çalıştığım yer’ dedi.

Burayla ilgili bir kaç adet koordinat verilmişti, koordinatlarda bir kaç tane bina, bir tane helikopter pisti ve bu pistin uzağında hangar vardı. Buranın üzerinde dönmeye başladık. binbaşı Azimetli koordinatları kontrol ederken hangarın yakınında bir adet helikopter gördük. Bunu telsizle filoya iletti. Desk’in içerisinde yüzbaşı Kaygusuz ile Tosun vardı. Azimetli bu helikoptere binerek kaçabileceklerini söyleyince muhtemelen Ahmet Albay buraya atış yapabilirsiniz dedi.

Benim o yükseklikten buranın polis özel hareket olduğunu anlamam mümkün değildi ve emri de sorgulayamazdım. Binbaşı Azimetli helikoptere hedeflemeyi yaptı. Bende lazerle işaretlemeyi yaptım. 2 numaralı arkadaki uçak da buraya GBU10 bombasını attı. Standart konuşmamızı yaptık ve helikopter vuruldu. Yakıtımızın azaldığını gördük dönüş işlemlerine başlarken yıldız kontrolden gard kanalından çağrı geldi ve kendileri ile UHF10 kanalından temas etmemiz istendi. Tam ben temas edecekken Azimetli binbaşı ’Ben temas kurarım’ dedi ve temasa geçerek özel bir görevde olduklarını ve talimatı da filodan aldıklarını söyledi ve kanaldan çıktı" şeklinde konuştu.

(Yağmur Yıldız / İHA)
Kaynak: İHA