(Özel)-Hababam Sınıfı'nın Başrol Oyuncusu Bodrum'da Tahta Sandalye Üretiyor

“Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor” filminin “Kıvırcık Ömer’i Talip Güran hababam sınıfının kadrosundan neredeyse kimsenin kalmadığını söyleyerek Halit Akçatepe’nin ölümüne çok üzüldüğünü ifade etti. Bodrum’da tahta sandalye imalatı yapıp, restoran işleten Güran eski günlerini özlemle andı.

(Özel)-Hababam Sınıfı'nın Başrol Oyuncusu Bodrum'da Tahta Sandalye Üretiyor
Yeşilçam’ın klasikleri arasında bulunan "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor" filminin "Kıvırcık Ömer"i Talip Güran, Bodrum’da Tahta sandalye imalatı yaparak yaşamını sürdürüyor. Kıvırcık sarı saçlarıyla insanların zihnine kazınan Güran mankenlik ve oyunculuk yaptıktan sonra Bodrum’a yerleşti. Bodrum’da yeşil, mavi, turuncu, beyaz ve sarı renkte sandalye imal eden Yeşilmçamın ünlü oyuncusu Gümüşlük mahallesi Dere köyde açtığı marangoz atölyesinde tahta sandalye imalatı yapıyor. Aynı bölgede birde restoran açan Güran gündüzleri sandalye imalatı yaparken geceleri ise restoran işletiyor.

Siyah beyaz yayıncılık dönemlerinde her reklamda neredeyse oynayan Güran, Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan üçlüsünün olmadığı ilk “Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor” filminde Kıvırcık Ömer karakterine hayat vererek akıllara kazınmıştı. O günleri özlemle andığını belirten Güran, "O zamanların atmosferi bam başkaydı. O zamanlar çok güzel ortamlar ve daha güzel çekimler vardı. O zamanlara geri dönmek ister insan ama şu anı yaşamakta lazım” ifadelerini kullandı.

Teker teker gidiyoruz

Hababam sınıfının unutulmaz isimlerinden Güdük Necmi lakabı Halit Akçatepe’nin ölümüne de çok üzüldüğünü ifade eden Güran “Çok üzücü bir haber oldu bizim için. Yavaş yavaş hababam sınıfı oyuncularını kaybediyoruz artık. Bunu halkımızda bizlerde biliyoruz. Kalan sağlara Allah uzun ömür versin. Kaybettiklerimizi hatırladıkça insan üzülüyor. Hep geçmişi anıyor insan. Geçmişten bugüne ne getirdik, ne yaptık diye düşünüyorum. Güzel bir klasik olan filimde oynadık. İnsanlar bu filmi beğendi. Halen bunların tepkisini alıyoruz. İnsanlar ilgi gösteriyor, bu durumda bizi hoşnut oluyoruz. Hababam sınıfının yeri çok farklıdır bu sinema sektöründe” dedi.

34 yıl önce Bodrum’a taşındığını da sözlerine ekleyen Güran “1982 yılında Bodrum’a taşındım. O günden beri Bodrum’da yaşıyorum. 2013 yılında Bodrum’da tahta sandalye imalatına başladım. Tahtadan sandalye tahtadan masa imal ettim. Bu yıl birde restoran açtık eski yağhaneyi restoranda çevirdik. İnsanları bu restoranda ağırlayalım istedik. Ara sıra Hababam sınıfının müziklerini de çalıyorum restoran da çok güzel oluyor. Nostalji yaşıyoruz buraya gelen insanlarla beraber” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA