Otizmli Üç Piyanistten Muhteşem Konser

Gaziantep Üniversitesinde otizmli üç genç piyanist, Otizm Farkındalık Günü kapsamında piyano resitali sundu.

Otizmli Üç Piyanistten Muhteşem Konser
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından kültür ve sanat günleri etkinlikleri kapsamında GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde düzenlenen konserde otizmli piyanistler Buğra Çankır, Caner Serin ve Beril Zorlu sahne aldı. Sırayla sahneye çıkan otizmli piyanistlerin çello, keman ve kanun eşliğinde çaldıkları parçalar izleyicilerden büyük alkış aldı. Özellikle Mozart’ın bazı eserlerini çalan piyanist Çankır, jest ve mimikleriyle izleyenlerin beğenisini kazandı. Konserde; Mozart Alla Turca, Hungarian Danse Brahms, Ecossaise Beathoven gibi birbirinden güzel eserlerin yanı sıra Türkçe eserler de yer aldı.

Konserin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Ali Gür, otizmin bir engel olmadığını aksine bu çocukların bir deha olduklarını söyledi.

Onlarda var olan farklılığı topluma anlatmak istediklerini belirten Prof. Dr. Gür, "Aslında geçmişe bakarsınız Mozart gibi birçok dahi sanatçı otizmliydiler ve kendi dünyalarında harika eserler çıkarttılar. İstiyoruz ki otistik çocuklarımızın Onlar kendi dünyalarında harika eserler çıkardılar. Biz istiyoruz ki otizmli çocuklarımızı toplumla barıştıralım. Toplum onlarla birlikte onların güzel eserlerini görsün ve toplumun en önemli renkli kişilikleri olduklarının farkına varsınlar. Bunun farkındalığını oluşturmak için böyle bir program düzenledik" dedi.

Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Ali Gür, piyanistlere, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Hamdi Hikmet Geçin’e ve konser öncesi fuaye alanında resimleri sergilenen Metehan Elekçi’ye çiçek verdi.
Kaynak: İHA