Nişantaşı Üniversitesi, Öğrencilerine Sosyal Sorumluluk Bilinci Aşılayacak

Nişantaşı Üniversitesi öğrencilerinin sosyal sorumluluğu benimsemeleri, deneyimlemeleri ve uygulamalı öğrenmeleri için SosyalBen Akademi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Nişantaşı Üniversitesi, Öğrencilerine Sosyal Sorumluluk Bilinci Aşılayacak
Doğru kurum, kuruluş ve öğrencileri doğru sosyal sorumluluk projeleri ile çalışma, oluşturma ve tanışma konusunda danışmanlık hizmeti veren SosyalBen Akademi Danışmanlık Şirketi bu bağlamda işbirliği içine girilen Nişantaşı Üniversitesi ile de fark oluşturmayı hedefliyor. Proje kapsamında öğrenciler verilen teori eğitimden uygulamaya birçok alanda uzmanlaşacak ve kendi projelerini geliştirebilecekler. Üniversite’de öğrencilerin en verimli şekilde proje üretmeleri, geliştirmeleri ve toplantı yapmaları için topluma hizmet departmanı kurulacak. Tüm bu çalışmaların yanı sıra öğrencilere çift diploma da verilecek. Sosyal Sorumluluk CV’si yurtdışı lisans, lisansüstü eğitim veya iş başvurusu için farklarını belgelendirmelerini sağlayacak.

“Topluma yalnız olmadığını hissettirmek istiyoruz”

Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Can Uysal topluma yalnız olmadığını hissettirmek için bu tarz projeleri geliştirdiklerini söyleyerek, “Vakıf üniversitesinin vermiş olduğu sorumlulukla bu tarz projeleri yapıyoruz. Sadece Türkiye’de değil SosyalBen ve Nişantaşı üniversitesi olarak yurtiçinde ve yurtdışında olabildiği kadar sosyal sorumluluk projesi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu şekilde topluma yalnız olmadığını hissettiriyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri ile diğer insanlara bir katma değer katmaya önem veriyoruz” dedi.

Can uysal aynı zamanda üniversite olarak 3. Nesil bir üniversite olmayı hedeflediklerini dile getirerek, “Bu 3. nesil üniversiteden kastımız da sadece teorik bilgiler değil, uygulamada da ön plana çıkabilmek. Uygulamaların da en önemli aşamalarından biri topluma katma değer sağlaması. Topluma katma değer sağlayan sosyal sorumluluk projeleri bizim için çok değerli. Uygulamaları gösterebileceğimiz en değerli alanlardan bir tanesi olduğu için bu tarz projeler yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerin daha donanımlı bir şekilde mezun olmasını istiyoruz”

SosyalBen Akademi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ece Çiftçi de özellikle akademik bir kurumla işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “SosyalBen Akademi, eğitim kurumlarına ve orta ölçekli kurumsal firmalara sosyal sorumluluk proje danışmanlığı veren bir kurum. Bu işbirliği kapsamında da Sosyalben Akademi Danışmanlığı’nda Nişantaşı Üniversitesi içerisinde topluma hizmet uygulamaları departmanı açılıyor. Geliştirilen proje kapsamında öğrencilerin sosyal sorumluluk sahibi olmasının yanı sıra topluma hizmet çalışmalarıyla toplumsal sorunlarla daha iççice olmasını aynı zamanda akademik anlamda da donanımlı bir şekilde mezun olmalarını istiyoruz. Bu işbirliği kapsamında da departmanda uygulama projeleri, dezavantajlı gruplarla çalışmalar sadece yerelde değil uluslararası alanlarla da hem sosyal sorumluluğu hem sosyal girişimciliği deneyimleyebilecekler” şeklinde konuştu.

Kişisel gelişime ve akademik performanslarına destek sağlanıyor

Topluma hizmet projeleri ile gençlerin hem kişisel gelişiminin hem de akademik performanslarının arttığına dikkat çeken Ece Çiftçi, “Öğrencilerin sadece yaşadıkları toplumu tanımalarının yanı sıra kendi iletişim becerileri, liderlik becerileri, ekip içinde çalışma ve ekip motivasyonunu sağlayabilme gibi yetkinlikleri de gelişiyor. O yüzden hem öğrencilerimiz hem de toplumsal faydayı tanıma adına toplum adına çok önemli projeler bunlar. Bunların yanı sıra öğrenciler hem yaşadıkları toplumu daha yakından tanıma fırsatı elde ediyor hem de çalıştıkları dezavantajlı grupta kültürlerarası iletişim ve etkileşim olduğu için deneyim sahibi oluyorlar. Öğrencilerin iş ve yüksek lisans başvurularında artık toplum için ne yaptıkları da soruluyor. Önemli bir değerlendirme kriteri haline geldiği için CV’lerinin ve diplomaların yanında da bir de yaptıkları bu tarz çalışmaları sunuyor olmaları onları diğer adaylardan farklı kılıyor ve bir adım öne geçiriyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Kaynak: İHA