Muş Belediye Meclisi Toplandı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında meclis toplantısı yapıldı.

Muş Belediye Meclisi Toplandı
AK Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Asya, mart ayının yanı sıra bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından görev süresinde 3 yılı tamamladıklarını ifade eden Başkan Feyat Asya, "Görev süremizde 3 yılı geride kaldık. Bu süre içerisinde Allah’a şükürler olsun ki ilimizin ciddi sıkıntılarını çözüme kavuşturduk. Özellikle en büyük sorunumuz ve halkımıza yapacağımıza dair ilk günden beri söz verdiğimiz altyapı projemizde son aşamaya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve başladığımız günden beri bunun çözümü için çalışmalar yaptık. Proje hazırlama aşamasından ihale sürecinde yaşanan sıkıntılara kadar birçok badireyi atlattık. Geçtiğimiz aylarda yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde ilk kazmayı vurarak Muş’un en büyük sorununu ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

Muş’un içme suyu sıkıntısının çözümü noktasında değişik formüller denediklerini kaydeden Başkan Asya, "Su arayışlarımız sırasında jeoloji mühendislerinin dağlarda su rezervinin olmadığını söylemesi ile farklı arayışlar içine girdik. Alparslan-2 Barajından içme suyu temini için çalışmalar yaptık. Allah’a şükürler olsun ki bu çalışmamızda da sona geldik. Gerekli protokolleri yaptığımız bu projemizle Muş ilinin genelinin su ihtiyacı karşılanmış olacak. Bunun yanı sıra görev süremiz içerisinde Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Canlı Hayvan Pazarı, Yaş Sebze Meyve Hali ve Soğuk Hava Deposu, Hayvan Bakımevi gibi ihtiyaç duyulan tesislerimizi hizmete açarken yeşil alanlarımızın arttırılması konusunda da ciddi çalışmalar yaptık. Bununla beraber çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak için Bilgi Evleri Projesini uygulamaya başladık. Bu kapsamda Muratpaşa ve Sunay mahallelerinde 2 tane bilgi evini kurduk. Büyük bir kısmını tamamladığımız projemizi bu yıl içinde hizmete açacağız. Aynı şekilde diğer bütün mahallelerimizde de bu projemizi uygulamak için hazırlıklarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mevcut otogarın ihtiyaca cevap vermemesinden dolayı bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Asya, "Muş’a yakışır bir terminal yapmak için projelerimizi hazırlayarak ihalemizi yaptık. Muş-Bingöl karayolu üzerine sebze halinin yanına modern bir terminal yapıyoruz. Yüklenici firma geçtiğimiz yıl temeli atarak çalışmalarına başladı.

Bu yıl şehirler arası terminalimizin yapım işini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Eski Hükümet Konağının restorasyonunu tamamladık. Ek hizmet binası olarak kullanacağımız yapının tefrişat işlerinin tamamlanması ile hizmete girecektir. Muş Devlet Hastanesinin yeri ile ilgili uzun uğraşlar verdik. Başbakanımızın ilimizi ziyaretinde ilk olarak Kent Meydanının durumunu sordu. Kendisine teşekkür ederek en kısa sürede söz konusu alanı Kent Meydanı olarak halkımızın hizmetine sunacağımızı ifade ettik” diye konuştu.

2017 yılında 3 büyük projeyi hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Feyat Asya, “Altyapı projemizle beraber şehrin genelinde üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Özellikle İstasyon Caddesinin refüj, kaldırım, ışıklandırması ve yeşil alanını sil baştan yaparak kentin çehresini değiştirecek projemize başladık. Fidanlık mevkiindeki boş alanda Muş Kültür Parkı projesini yapıyoruz. Yer tahsis işlemleri yapıldı. Bu projemizle vatandaşlarımızın güzel vakit geçireceği bir yeşil alanı daha hizmete sunacağız. Atatürk Orman Çiftliğinin yerine yapmayı planladığımız 2023 Hatıra Ormanı projemiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çöğürlü köyü mevkiinde yapacağımız Yerel Ürünler Pazarı ve Kırsal Toplu Taşıma Kompleksimizin proje çalışmaları tamamlandı. Bu yıl çalışmalara başlayarak kısa bir sürede hizmete sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

"Kişilik olarak mütevaziyiz. Ancak hizmet noktasında tevazu göstermiyoruz" diyen Başkan Feyat Asya, şunları kaydetti:

"Allah’a şükürler olsun ki görev süremiz içerisinde yaptığımız çalışmalarla Muş Belediyesini yatırımcı bir belediye konumuna getirmenin sevincini yaşıyoruz. Ciddi projelerimize rağmen bütçemizi kontrollü bir şekilde kullanarak halkımıza hizmet ediyoruz. 2017 ve 2018 yılı Muş Belediyesinde yatırıma yönelik ciddi atımlar atılacağını belirtmek isterim. Halkımızdan aldığımız güven ve destekle ilimizin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Bu duygularla nisan ayı meclis toplantımızda alacağımız kararların özelde ilimize genelde bölgemizin ve ülkemizin hayrına vesile olmasını dilerim."

Başkan Feyat Asya’nın konuşmasının ardından vatandaşların talepleri dinlendi. Daha sonra meclise havale edilen evraklar görüşüldü.
Kaynak: İHA