Mersin İdmanyurdu'nda Kaynak Arayışları Sürüyor

İçel İdmanyurdu Kulüp Başkanı Mahmut Karak, amaçlarının takımı bu yıl bulunduğu TFF 1. Lig’de tutmak olduğunu belirterek, "En büyük sıkıntımız ekonomik problemler. Yalnızız, yalnız şekilde ilerliyoruz" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nda Kaynak Arayışları Sürüyor
Karak, bazı yöneticilerle birlikte bir otelde düzenlediği basın toplantısında, önceliklerinin bu yıl İçel İdmanyurdu’nu bulunduğu ligde tutmak olduğunu söyledi.

Bu çerçevede en büyük sıkıntılarının ekonomik problemler olduğunu ifade eden Karak, bu kapsamda kaynak arayışlarının sürdüğünü, ancak şehirden bekledikleri ilgiyi göremediklerini kaydetti.

İçel İdmanyurdu için yapmak istediklerini, önümüzdeki dönemle ilgili plan ve projelerini başta siyasiler olmak üzere tüm İçelli iş adamlarını ziyaret ederek anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Karak, "Biz kime derdimizi anlattıysak hepsi destek vereceklerini söylediler, ancak bunu zamana yaydılar. Fakat bizim acil çözülmesi gereken problemlerimiz var. Bu anlamda derdimize derman olacak bir adım atılmış değil" diye konuştu.

Futbolcuların şu an 5 maaş alacakları bulunduğunu aktaran Karak, Sivasspor primi hariç primlerin tamamının ödendiğini belirterek, "Bu haftaya kadar bize hiç kimseden gelen bir parasal yardım yok. Sadece İstanbul’da ziyaret ettiğimiz İçelli iş adamı Mustafa Baysan’dan gelen bir yardım oldu. Bizim bunlara ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Destek vermeyen yöneticilere uyarı

Konuşmasında bazı yöneticileri de eleştiren Karak, şöyle devam etti:

"Bir etiket oluşturmak için aramıza girenler var. ’Öyle olsun, beni alın’ diye kandırıp da gelenler var. Söz verip, güven verenler var. Daha sonra da bunların patır patır dökülmesi var. Sanılmasın ki, biz bunları açıklamayacağız, saklayacağız. Çünkü söz konusu olan İçel İdmanyurdu. Kimse bizi kandıramaz, kandıramayacak. Kimse bize yardım etmek zorunda da değil. Zorunlu olan tek şey var. İçel’de kazanan, bu şehrin ekmeğini yiyenlere şunu söylüyoruz; bir yere kadar, sadece bir dönem yardımcı olun. Bizim maddi desteğe ihtiyacımız var. İçel İdmanyurdu’nu biz ligde ne yaparsak yapalım tutacağız. Buna kararlıyız. Bu kulüp bize teslim edildi. Amacımız en iyi şekilde yönetmek. Biz buraya kara para aklamaya gelmedik. Kulüp üzerinden bir hesabımız da yok. Hiç kimse bizim bu işi yarıda bırakacağımızı düşünmesin. Son noktasına kadar götüreceğiz. Kendi adıma konuşuyorum, fabrikamı, evimi satsam, arabamı satsam bile bu işi sonuna kadar götüreceğim. Ama ben tek kişiyim. Etrafımızda destek olan yönetici sayısı çok az. Biz başta da söyledik, eğer bu kulübe destek olacaksanız gelin dedik. Yakın dönemde ihraç edeceğimiz kişiler, kendi keyiflerince istifa etmiş olmayacaklardır. İçel İdmanyurdu’na yardım etmedikleri için ihraç edeceğimiz kişilerdir. Gerekirse tekrar kongre kararı alırız, tekrar kulübe fayda sağlayacak kişileri getiririz."

"Aidatını ödemeyenlerin delegelikleri askıya alınacak"

Delege aidatlarının ödenmemesiyle ilgili sıkıntılarını da dile getiren Karak, "Şu ana kadar askıya alınan delegelerin hiçbirinden tek bir kuruş dahi dönüş yok. Bizim bu delegelerin 5 lirasına bile ihtiyacımız var. Seçim zamanı furya koparanlar, aidat ödemesine gelince ortada yoklar. Bizim yaptığımız delegeler arasında da ödeme yapmayan olursa, onların üyeliklerini de askıya alacağız. 453 delege eğer ödeme yapmazsa onları da sileceğim. Bizim burada tek amacımız İçel İdmanyurdu’nun menfaatlerini korumaktır" dedi.

Kulübe kaynak sağlamak adına bir gece düzenleyeceklerini, piyango çekilişi yapacaklarını ve benzer etkinliklerle maddi sıkıntıları aşmaya çalışacaklarını belirten Karak, bir an önce ayağa kalmak istediklerini ifade etti.

Bu kentin siyasetçilerinin, iş adamlarının ve önde gelenlerinin İçel İdmanyurdu’na destek olmak zorunda olduğunu savunan Karak, "Herkes İçel İdmanyurdu’na el uzatmak zorunda. Bu takımı kurtarmak zorunda. Bu anlamda İçel Valisi Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyoruz. Ama sadece bununla olmuyor. Bize başka kimseden bir destek gelmiyor. Bu şehrin başka dinamikleri de var. Onların da sesimizi duymasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu anlamda basının da desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Karak, "Yalnızız, yalnız şekilde ilerliyoruz. Aciz değiliz, aciz olmayacağız. Boynumuz bükük değil, bükük olmayacağız. Biz dimdik ayaktayız, devam edeceğiz. İyi anlamda savaşımız sürecek. Bu bizim takım olarak kurtuluş savaşımız, bu savaşa devam edeceğiz. Allah’ın izni ile biz bu ligde kalacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA