Mardin Esnafı Referandum Sonrasından Umutlu

Mardin esnafı, referandum sonrasından umutlu olduklarını belirtti.

Mardin Esnafı Referandum Sonrasından Umutlu
Mardin’de yaklaşık 20 yıldır esnaflık yaptığını belirten Rıfat Gökoğlu, son bir iki yıldır işlerinin tamamen durduğunu, bu yüzden KOSGEB’ten kredi almak zorunda kaldığını söyledi.

Halk arasında yukarı Mardin diye tabir edilen bölgedeki tüm esnafın aynı sıkıntıları yaşadığına dikkat çeken Gökoğlu, esnaf olarak umutlarını referandum sonrasına bıraktıklarını söyledi.

Gökoğlu, “Beklentimiz referandum sonrası bozulan piyasanın yeniden düzelmesi ve canlanmasıdır. Tabi bizim asıl isteğimiz bu güzel ve tarih kokan şehrimize turistlerin gelmesidir. Çünkü turist gelirse herkes kazanacak. Mardin’e sürekli Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan geliyor, her hafta bakanlar geliyor. Şehrimiz çok güvenlidir, huzurludur, insanları cana yakındır. Mardin’e bir gelen artık her yıl gelmek istiyor. Tabi şuan önümüzde bir referandum var, 16 Nisan’da yapılacak. İnşallah güzel bir sonuç çıkar ve referandumdan sonra işlerimiz açılır” dedi.

Yukarı Mardin’de 40 yıldır esnaflık yapan Engin Yükseloğlu ise Mardin turizminin 6-7 Ekim Kobani bahaneli eylemlerinden beri sıkıntılı günler yaşadığına dikkat çekti. Bu ve benzeri olayların ardından piyasada yaşanan dalgalanmaların etkisiyle işlerinin durma noktasına geldiğini kaydeden Yükseloğlu, çoğu gün siftah bile yapmadan kepenklerini indirdiklerini ifade etti.

Yükseloğlu, “Eskiden şehrimize turist geliyordu, turist gelince bizler de kazanıyorduk, işlerimiz baya yoğun oluyordu. Şimdi sabahtan akşama kadar oturuyoruz. Aslında sadece Mardin’de değil, bölgede ve Türkiye’nin her tarafından bir sıkıntı var. Tabi insanoğlu daima bir umut peşindedir, bizlerin de şuan umudu referandumdur. İnşallah bu referandum hayırlara vesile olur. İnşallah bu referandumdan güzel bir sonuç çıkar ve böylece yaşanan bu ekonomik krizi atlatmış oluruz” diye konuştu
Kaynak: İHA