KONSEM'de Akıllı İlaç Kullanımı Anlatıldı

Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi’nde (KONSEM) düzenlenen “Akıllı İlaç Kullanımı” konulu seminer ile kursiyerlere tıbbi ilaç kullanımında yanlış bilinen doğrular anlatıldı.

KONSEM'de Akıllı İlaç Kullanımı Anlatıldı
Konyaaltı Belediyesi, Konyaaltı Kent Gönüllüleri Projesi’yle yanlış bilinen doğruları anlatmaya devam ediyor. KONSEM’de düzenlenen “Akıllı İlaç Kullanımı” konulu seminer ile kursiyerlere tıbbi ilaç kullanımında yanlış bilinen doğrular anlatıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Farmakoloji uzmanı Dr. Hülya Gültekin, Dünya Sağlık Örgütü’nün tahminlerine göre, hastaların yarısının ilaçlarını doğru şekilde kullanmadığını söyledi.



“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur.” Diyen Hülya Gültekin, “Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına ve tedavi maliyetlerinin artmasına neden oluyor. Bunların önüne geçebilmek içinde Konyaaltı Kent Gönüllüleri Projesi’yle akılcı ilaç kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak istedik.”
Kaynak: İHA