Kırklareli'deki FETÖ/PDY Soruşturmaları

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz: 'Bu süreçte insanlar kinini, nefretini bir şekilde adliyeye yansıtıp, 'FETÖ ile darbe ile alakası vardır' şeklinde iddiaları ortaya atıyorlar ama bunları araştırıyoruz.' 'Tahliyeler bu işin bittiğinin göstergesi değildir. Ya da açılan her dava bu vatandaş bu suçu işlemiştir manasına gelmez'

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, 'Bu süreçte insanlar kinini, nefretini bir şekilde adliyeye yansıtıp, 'FETÖ ile darbe ile alakası vardır' şeklinde iddiaları ortaya atıyorlar ama bunları araştırıyoruz.' dedi.

Yavuz, bir restoranda düzenlenen Koruma Kurulu toplantısında, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana şüpheli 996 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.

Şüphelilerden 304'ünün tutuklandığını ve 158'inin ise tahliye edildiğini belirten Yavuz, tutuklu ve tutuksuz olan şüphelilerin ise yargılamalarının devam ettiğini belirtti.

FETÖ soruşturmalarında herkesin sağ duyulu olması gerektiğini dile getiren Yavuz, şöyle devam etti:

'Elimizde halen birçok FETÖ ve darbeye ilişkin soruşturma dosyası var. Bunlar tamamlandıkça mahkemelerimize gönderiyoruz. Haklarında asılsız ihbar olan 27 ayrı dosyada takipsizlik kararı da verdik. Çünkü asılsız iddialar var. Bu süreçte insanlar kinini, nefretini bir şekilde adliyeye yansıtıp, 'FETÖ ile darbe ile alakası vardır' şeklinde iddiaları ortaya atıyorlar ama bunları araştırıyoruz. Bazen tahliyeler yapıldığında sanki olay bitmiş gibi değerlendiriyor. Mahkemeler bir kısım sanıkları tahliye ediliyor.

Bunların yargılaması dışarıdan devam edecek. Şuna inanıyoruz, mahkemeler tarafından 'şu kişi suçludur', denilinceye kadar masumiyet vardır. Tahliyeler bu işin bittiğinin göstergesi değildir. Ya da açılan her dava, bu vatandaş bu suçu işlemiştir manasına gelmez. Bizler davamızı açıyoruz, daha sonra bunların Yargıtay süreci var. Ama şu ana kadar dosyalarımıza baktığımızda çok yanıldığımız keşke dediğimiz dosya sayımız az. Bu da bizim bu işte ne kadar hassas olduğumuzun göstergesidir. Her zaman dediğimiz gibi adil, şeffaf, hızlı, detaylı bir şekilde soruşturmalar devam edecek.'

- 'Bizim adliyemizde adam kayırma, rüşvet, torpil gibi şeyler olmaz'

Yavuz, FETÖ soruşturmalarını titizlikle yaptıklarının altını çizdi.

Tüm ihbarları ve dosyaları inceleyerek işlem yapıldığını anlatan Yavuz, 'FETÖ davalarına ilişkin de bazen kamuoyunda asılsız iddialar atılıyor. Ben bunlara gülüyorum. Dürüst, objektif ve tarafsız bir şekilde işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizim adliyemizde adam kayırma, rüşvet, torpil gibi şeyler olmaz. Hatamız eksiğimiz varsa bizleri uyarın. Karşımızda ilkesi, prensibi olmayan bir örgüt var. Bu örgüt, diğerlerinden çok farklı. Bazen kulağımıza uygunsuz söylemler geliyor.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantının ardından katılımcılar ve denetimli serbestliğe tabi tutulan hükümlüler, Trakya'nın turizme tek açık bulunan Dupnisa Mağarasını gezdi.

Kaynak: AA