İvrindi'de Çobanlar Sertifika Sahibi Oldu

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün, Balıkesir İş-kur İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği sürü yönetimi elamanı kursu tamamlandı. 120 saatlik kursu tamamlayan 23 kursiyerin sertifikaları Belediye Başkanı Recai Baytar ve İş-kur İl Müdürü Nazım Balcı’nın da katıldığı törenle verildi.

İvrindi'de Çobanlar Sertifika Sahibi Oldu
İvrindi’de hayvancılık gelişirken, bundan böyle çobanlarda sertifikalı olacak. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün İş-kur işbirliği ile açtığı kurs tamamlanırken, çobanlara törenle sertifikaları verildi.

Törende bir konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, ”Halk Eğitimi merkezi olarak, bütün çalışmalarımızdaki en önemli hedefimiz, ülkemizin gelişip güçlenmesine katkı sağlamaktır. Kurum olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Yaptığımız her çalışmanın sonucunda kazanımları mutlaka değerlendiriyoruz. Kursiyerlerimizden aldığımız olumlu dönüşler bizleri daha da mutlu ediyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, hayvan yetiştiriciliği kurslarına çok önem vermekteyiz. Çünkü, ilçemiz ekonomisi hayvancılığa dayalıdır. Hedefimiz, yaptığımız eğitimlerle vatandaşlarımızı daha da bilinçlendirip, kapasitemizi sürekli geliştirmektir. Bu eğitim öğretim yılında şu ana kadar 160 adet kursta 3 bin 460 kursiyere eğitim verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bu eğitimlerden 13 adeti hayvan yetiştiriciliği alanında yapıldı ve 600 üreticiye eğitimleri sonunda sertifika verildi.

Bu kursumuz 20 iş günü sürdü’’dedi.

Balıkesir İş-kur İl Müdürü Nazım Balcı’da faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı İstihdam seferberliğinde Balıkesir de büyük mesafe kaydettiklerini söyledi.

Müdür Nazım Balcı, ”Bir çok kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak niteliğin artmasına omuz vererek destek sağladık. Bu kursumuzda Halk Eğitimi Merkeziyle iş birliği yaparak kursiyerlerimize günlük 25 TL cep harçlığı desteği verdik. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Kursiyerlerin sertifikalarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar’da, ”Böyle çalışmaların çok önemli olduğunun farkındayız. Bölgemizdeki üreticilerin eğitimlerle geliştirilerek nitelik kazandırılmasının yöremizin gelişip kalkınmasında çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu tür çalışmalara her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Kursiyerlerin belgelerinin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törene, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar ve İş-kur İl Müdürü Nazım Balcı’nın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Aka, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Demir, Gökçeyazı Şehit Rıdvan Çetinkaya İlkokulu Müdürü Musa Çelik de katıldı.

Sertifikalar Belediye Başkanı Recai Baytar ve diğer katılımcılar tarafından verildi.

Kaynak: İHA