Hasköy'de 'Hoşgeldin Bebek Projesi'

Hasköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 'Hoşgeldin Bebek Projesi' kapsamında 75 aileye, yeni doğan bebekleri için hediye paketi verildi.

Proje kapsamında yeni doğum yapan anneleri ziyaret eden Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan ve eşi Cemile Özkan, hazırlanan hediye paketlerini annelere teslim etti.

Projeyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Özkan, ziyaretlerde hem annelere göz aydınlığı dilediklerini hem de o çocukların vatanına bağlı, hayırlı evlatlar olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Ziyarete eli boş gitmek istemediklerini belirten Özkan, 'Bazen ateşi ölçülemeyen çocukta telafisi mümkün olmayan kalıcı hasarlar yaşayabiliyor. Bu pakete ateş ölçerinden tutun da çocuğun ihtiyacı olabilecek tüm materyalleri koyduk. Ailemize de bu vesileyle ekonomik bir destek sağlamak istedik. Bunu 1 Ocak'ta başlattık. 75 ailemizi ziyaret ederek hediyelerini takdim ettik.' diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinin aileleri tek tek ziyaret ettiğini ve bu konuda ailelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Özkan, ilçe genelinde ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek, devletin tüm imkanlarıyla yardımlar yaptıklarını anımsattı.

Kaymakam Özkan'ın eşi Cemile Özkan ise şunları ifade etti:

'Bir kaymakam eşi olarak projede katkımızın olması güzel olur diye düşündük. Sağ olsunlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekibimizle imkanlar dahilinde gezebildiğimiz kadarıyla ailelerimizle bir araya gelerek tanıştık. Güzel oldu, dostluklar edindik, kaynaştığımız insanlar oldu. Devletimizin her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu gösteren, sosyal devlet olduğumuzu gösteren güzel bir proje. Gördüğümüz kadarıyla insanlar çok memnun kalıyor bu durumdan.'

Kaynak: AA