Hasköy'de 'Hoş Geldin Bebek' Projesi

Muş’un Hasköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen ‘Hoş geldin bebek’ projesi kapsamında 75 aileye, dünyaya yeni gelen bebekleri için hediyeler verildi.

Hasköy'de 'Hoş Geldin Bebek' Projesi
Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan ve eşi Cemile Özkan, ‘Hoş geldin bebek’ projesi kapsamında doğum yapan kadınları ziyaret etti. Dünyaya yeni gelen bebekler için hazırlanan hediye paketlerini aileleri ziyaret ederek teslim eden Kaymakam Ahmet Özkan ve eşi Cemile Özkan, çocuklara sağlıklı gelecek dileklerinde bulundu. Burada projeyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Ahmet Özkan, ilçede yeni doğan çocukların hem dünyaya gelişleri için annelerine bir göz aydınlığı, hem de o çocukların geleceğiyle ilgili ülkesine, vatanına bağlı, hayırlı evlatlar olması nedeniyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaymakam Özkan, “Elimiz boş gelmeyelim diye, bebeğimize hoş geldin demek için başlattığımız bir projeydi. İçeriğindeki zenginleştirmeleri şöyle düşündük; malum bazen ufak bir ateşi ölçmediğimiz zaman telafisi mümkün olmayan kalıcı hasarlarla çocuklar rahatsızlık yaşayabiliyorlar. Bu paketin içinde ateş ölçerinden bütün ihtiyacı olabilecek tüm materyalleri koyduk. Ailemize de bu vesileyle ekonomik bir destek sağlamak istedik. Şu ana kadar bunu 1 Ocak 2017 tarihinde başlattık. 75 ailemize bir fiil bunları evlerini ziyaret ederek, onlarla görüşerek çocuklarının dünyaya gelişlerini göz aydınlığı vererek teslim ettik” dedi.

Bugün de 7. Çocuğu dünyaya gelen aileyi ziyaret ettiklerini belirten Özkan, “Allah bütün çocuklarına güzel bir gelecek nasip etsin. Son çocuğunda adı Yusuf. Yusuf’a da hayırlı bir gelecek diliyorum. Ziyarette bulunmuş olduk, inşallah ziyaretlerimiz çocuklarımız dünyaya geldikçe de devam edecek. Ben buradan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfındaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aileleri birebir ziyaret ediyorlar. Ailelerden geri dönüşleri de olumlu buluyoruz. Güzel olduğunu söylüyorlar, biz de bu durumdan memnunuz. Bu projemizle bütün 17 köyümüz, 1 beldemiz ve ilçe merkezimiz olmak üzere bütün aileleri tespit ediyoruz. Buradaki kriterimiz şu; daha çok ihtiyaç sahibi ailelerimize bu paketi veriyoruz. Yani maddi durumu biraz daha düşük olan, ihtiyacı olan ailelerimizi tespit ediyoruz ve yerinde inceleyerek hediyelerini teslim ediyoruz. Bu imkanlarımızın hepsi devletimizin imkanlarıdır. Devletimizin göndermiş olduğu kaynaklarla ilçemizdeki istişareler neticesinde ortaya çıkmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız bünyesinde yapılıyor bu yardımlar. İlçemizde uygulanıyor ama Türkiye’nin değişik yerlerinde de bu uygulama var. Güzel olduğunu düşündüğümüz içinde her gittiğimiz yerde uygulamaya çalışıyoruz” dedi.

Kaymakam Ahmet Özkan’ın eşi Cemile Özkan ise, “Bir kaymakam eşi olarak projede bizim de katkımızın olması güzel olur diye düşündük. Sağ olsunlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekibimizle, müdire hanımla birlikte imkanlar dahilinde gezebildiğimiz kadarıyla ailelerimizle birebir hem tanışma maksatlı, yöre insanını tanımak maksatlı, hem de temsilen bulunduk. Güzel oldu, dostluklar edindik, kaynaştığımız insanlar oldu. Güzel bir proje. Devletimizin her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu gösteren, sosyal bir devlet olduğumuzu gösteren güzel bir proje. Gördüğümüz kadarıyla insanlar çok memnun kalıyor bu durumdan. Dünyaya gelen çocuklar için kız olsun, erkek olsun cinsiyetlerine göre ihtiyaçlarını ona göre alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aileler ise, yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, devletin bu tür ziyaretlerinin kendilerini son derece mutlu ettiklerini ve minnettar olduklarını söylediler.
Kaynak: İHA