Halk Oylamasına Doğru

AK Parti ve MHP Turgutlu ilçe başkanları, vatandaşları ziyaret ederek referandum sürecinde destek istedi.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Turgutlu'daki göçmen kahvelerini ziyaret eden AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, halk oylamasında ''evet'' demenin memleket meselesi olduğunu söyledi.

Gedizli, yapılacak olan sistem değişikliğinin parti meselesi olmadığını belirterek, 'Partimiz için değil, milletimiz, ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği için istiyoruz. Bu bir memleket meselesidir. Bu sistem değişikliği ile birlikte milletin hesap sorabildiği adamlar devletin başında olacak. Kimse başına buyruk davranamayacak.' dedi.

Geçmiş dönemlerden örnekler vererek sistem değişikliğinin gerekliliğine dikkat çeken Gedizli, vatandaşlara 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığını fırlatmasını hatırlattı.

AK Partinin her seçimden başarılı çıktığını belirten Gedizli, şunları kaydetti:

'AK Parti kurulduğundan bu zamana kadar her seçimden olduğu gibi bu seçimden de galip ayrılacak ve birileri yine hayal kırıklığına uğrayacak. Çünkü milletimiz, AK Parti ve onun kurucu lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyor. Çünkü, Recep Tayyip Erdoğan milletin adamı, AK Parti kadroları da milletin kadrolarıdır.'

- MHP'li Sayar, Çıkrıkçı mahallesini ziyaret etti

MHP Turgutlu İlçe Başkanı Orhan Sayar ise Çıkrıkçı Mahallesi'nde ziyaretlerde bulundu.

Sayar, halk oylaması ile ilgili, 'Bu konuda bilgi kirliliği had safhaya ulaşmış durumda. Bu bilgi kirliliğini CHP ve işbirlikçileri yaratıyor. Halk oylaması ile ile ilgili millete anlatacak hiçbir şeyleri yok. Bu yüzden kamuoyunu bulandırıyor ve yalanlarla halkı kandırıyorlar.' diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi ile sistem değişikliğinin elzem bir hal aldığını kaydeden Sayar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu değişikliğin mimarı olduğunun ve Türkiye'nin çift başlılıkla yönetilemeyeceğinin altını çizdi.

Kaynak: AA