Hakkarili Öğrenciler Bölge Birincisi Oldu

HAKKARİ – Hakkari’de düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışmasının birincisi olan Fatma Aliye Mesleki Teknik Lisesi, bir ilke imza atarak bölge şampiyonu oldu.

Hakkarili Öğrenciler Bölge Birincisi Oldu
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal, “Hayallerini Sahneye Taşı” sloganı ile Hakkari etabında tiyatro, müzik ve şiir dalında yarışmalar yapıp, bu dallarda il birincisi olan gençlerin Malatya’da yapılacak Doğu Anadolu Bölge finali için hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Güldal, “Malatya ilinde yapılan bölge finalinde şiir ve müzik dalında da gençlerimiz takdir edilecek performans sergilenmişlerdir. Her türlü teknik malzeme ve ihtiyaçları karşılanan tiyatro topluluğumuz, Fatma Aliye Hanım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Tiyatro Eğitmenimiz Rasim İhtiyatoğlu başkanlığında "Bekar Erkekler Timi" adlı oyunla sahne alarak yarışmada birinci olup ilimize tarihinde ilk defa bu başarıyı, bu mutluluğu tattırmışlardır. İlimizdeki gençlere imkan verildiği zaman ne kadar yetenekli olduklarını bu başarıyla tekrar kanıtlamış oldukları ortadadır. Bu başarıda emeği geçen başta Fatma Aliye Hanım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi idaresi ve öğretmenlerine, tiyatro ekibine, bu zahmetli yolda varlığıyla bizleri onura eden Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak, her türlü maddi ve manevi desteği eksik etmeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ve ilimize geldiği günden beri sosyal ve sportif açıdan sunduğu hizmetlerle hep yanımızda olan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’a teşekkür ediyorum. Tiyatro topluluğumuz mayıs ayında Ankara’da yapılacak Türkiye finallerine katılacak” dedi.

Kaynak: İHA