Göçmenlerin Arasında Yurt Dışına Kaçarken Yakalandılar

Edirne’de, sınır birliklerince yasa dışı yollarla Bulgaristan’a gitmek isteyen Suriye uyruklu grup içerisinde, ‘silahlı terör örgütü PKK’ya üye olmak’ suçundan aranması olan 3 şahıs yakalandı.

Göçmenlerin Arasında Yurt Dışına Kaçarken Yakalandılar
Edinilen bilgiye göre, Bulgaristan’a sınır konumunda bulunan Sarayakpınar köyü yakınlarında, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ve Suriyeli olduklarını beyan eden bir grup yakalandı. Edirne Valiliği Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine getirilen 26 kişilik grup içerisinde bulunan 1’i kadın 3 kişinin Suriyeli olmadığı, Mardin ve Tunceli Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından, haklarında ’silahlı terör örgütüne (PKK) üye olmak’ suçundan aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. PKK’lı teröristlerin, adli mercilere çıkarılmak üzere Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.



GÖÇMEN KILIĞINDA AVRUPA’YA KAÇMAYA ÇALIŞIYORLAR

Öte yandan, Edirne’de, jandarma ekiplerince Yunanistan sınırına yakın bir bölgede, dün ’PKK‘ya üye olmak’ suçundan aranması olan bir şahıs daha yakalanmıştı. Kimlik kontrolü yapılan S.E. isimli şahsın yapılan UYAP sorgulamasında, Malatya Ağır Ceza İlamat Masası tarafından arandığı tespit edilmiş ve sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak, Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildiği bildirilmişti.

(Koray Ustabaşı/İHA)
Kaynak: İHA