Gaziantep'e Nöroloji Yoğun Bakım Ve İnme Merkezi

Bölgedeki diğer illerden hastalara da hizmet verecek birim, Türkiye'nin en geniş kapsamlı 4. merkezi oldu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 'Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezi' açıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez iş adamı Ali Topçuoğlu'nun destekleriyle tamamlandı.

Türkiye'nin 4. en geniş kapsamlı merkezi olan birimin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezinin, bölgedeki diğer illerden hastalara da vereceğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre 'Her 10 milyon nüfusa sahip bölgede, 6-8 dakikada bir insanın inme geçirdiğini' aktaran Gür, bunun da ünitenin önemini ortaya koyduğunu belirtti.

İnmede acil müdahalenin önemini vurgulayan Gür, rahatsızlık sonrası ise hastanın hızlı tedavi yöntemiyle tekrar hayata döndürüldüğünü ifade etti.

Gür, şunları kaydetti:

'Bu acil müdahaleleri yapmazsanız hasta uzun süre yatağa bağımlı kalır, topluma yük olur veya komplikasyonlardan dolayı ölür. O yüzden Ankara, İzmir, Eskişehir'den sonra Türkiye'de dördüncüsü hastanemizde açılan merkezimiz, bölgemizdeki büyük bir eksikliğe cevap veriyor. İnme merkezimiz hastalar için büyük bir şans. 14 yataklı nörolojik yoğun bakım ve inme merkezimizin doluluk oranı yüzde 100.'

Gür, merkezin açılmasına büyük katkı sağlayan iş adamı Ali ve oğlu Mustafa Topçuoğlu'na duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Ali Topçuoğlu da merkezin açılmasına öncülük eden hastane yönetimini ve çalışanlarını kutladı.

Rektör Gür ve Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, Ali Topçuoğlu'na plaket verdi.

Kaynak: AA