GADEM'den 'Öğretmenim Canım Benim' Projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) tarafından ‘Öğretmenim Canım Benim’ projesi hayata geçirildi.

GADEM'den 'Öğretmenim Canım Benim' Projesi
Projenin pilot uygulaması Gürsu Latif Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Öğretmenlerin alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili farkındalık seviyelerinin arttırıldığı çalışmada, alkol veya madde kullanma riski taşıyan öğrencilerin erken teşhisi ve tedaviye yönlendirilmesi hedefleniyor.

Programa mesailerinin ardından gönüllü katılan 25 öğretmen, 2 gün ve 4 oturumda gerçekleşen seminerde, GADEM’de görevli sosyolog Hülya Özkan ve Gökhan Öztürk’ün anlatımıyla ‘Bağımlılık’, ‘Günümüzde yaygın olarak kullanılan maddeler’, ‘Risk faktörleri ve madde kullanım belirtileri’ ile ‘Öğretmenlerin rolü’ konularında bilgi sahibi oldu.

GADEM Sorumlusu Sosyolog Gökhan Öztürk, 17 ilçenin tamamında uygulanması planlanan projede öncelikle öğretmenlerin bilgilendirilmelerinin önemine işaret etti. Projenin daha etkili sunulabilmesi için önemli bir adım atıldığını belirten Öztürk, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kamu ve özel okullarda uygulanacak olan projenin, liselerde aktif derse giren öğretmenlerle yürütülebileceğini, madde kullanım riski taşıyan veya madde kullanımı başlamış öğrenciler için de hem tıbbi hem de psiko-sosyal destek alabilecekleri bir sistem oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA