Esed Rejimi Şam'daki Muhalif Bölgeleri Bombalamayı Sürdürüyor

Rejim ordusuna ait savaş uçaklarının Duma ilçesi ve Hamuriye beldesine yönelik bombardımanında 5 sivil hayatını kaybetti.

Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesi ile Hamuriye beldesine Beşşar Esed rejiminin düzenlediği hava saldırısında 5 sivil öldü, 19 sivil yaralandı.

Doğu Guta'daki sivil savunma yetkililerinden Yusuf Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde, muhaliflerin kontrolünde yer alan Hamuriye beldesi ile Duma ilçesinde yerleşim yeri ile bir camiyi bombaladığını söyledi.

Hamuriye'ye düzenlenen hava saldırısında 5 sivilin yaşamını yitirdiğini, 15 sivilin yaralandığını ifade eden Mustafa, rejimin Duma'da Nassan Camisine yönelik bombardımanında 4 sivilin yaralandığını aktardı.

Doğu Guta'da Sakba, Zemelka, Arbin ve Ayn Terma beldelerinin de hava saldırılarına maruz kaldığına işaret eden Mustafa, ''Esed güçleri son dönemlerde muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere yönelik hava saldırıları yoğunlaştırdı. Rejim söz konusu bölgede sadece yerleşim yerleri ile sivillerin yoğunlukta yaşadığı yerleri vuruyor'' dedi.

Muhalifler, rejimin yoğun saldırılarına karşılık geçen ay Doğu Guta bölgesinin Cobar Mahallesi'nden ilerleyerek kent merkezinin doğusunda yer alan kuşatma altındaki Kabun Mahallesi'ne ulaşmıştı.

Böylece Doğu Guta ile Kabun ince bir hat üzerinde birleştirilmişti. Bunun üzerine Esed rejimi, İsviçre'nin Cenevre kentinde 23-31 Mart'ta düzenlenen 5. tur siyasi geçiş müzakerelerine rağmen bu bölgeye saldırılarını yoğunlaştırmıştı.
Kaynak: AA