Ekonomik Dönüşüme Yıldırım Desteği

Kentsel dönüşüm hamlesini ekonomik ve kültürel dönüşümle taçlandırmayı hedefleyen Yıldırım Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren esnafın ve işletmecilerin yanında yer alıyor.

Ekonomik Dönüşüme Yıldırım Desteği
Vatandaşlarla diyalog halinde olan Yıldırım Belediye Başkan İsmail Hakkı Edebali, gerçekleştirdiği ev ziyaretlerinin yanında ilçe ekonomisinin can damarı olan küçük esnaf ve işletmeciler ile de sık sık bir araya gelerek onlara destek oluyor. Edebali,bugüne kadar bin 695 esnafı iş yerinde ziyaret etti. İlçe esnafının yoğun olduğu Tayyareci Mehmet Ali, Çiçek, Selçukbey, Prof. Tezok, Beyazıt, Eğitim, Eflak, Erikli, Vatan caddeleri ve Kasım Önadım Bulvarı’ndaki işyerlerini ziyaret eden Başkan Edebali, katılımcı belediyecilik anlayışıyla esnafla birebir görüşerek taleplerini dinledi. Yıldırım Belediyesi Saha Araştırma Ekibi ise ‘Edebali ile El Ele’ projesi kapsamında bugüne kadar 2 bin 270 esnafı ziyaret ederken, ruhsat alımını teşvik etmek amacıyla Yıldırım Belediyesi e-ruhsat hizmetinin de anlatıldığı görüşmelerde, Ar-Ge çalışmaları için esnafın öneri ve taleplerinikayıt altına alıyor.

Edebali, “Potansiyeli yüksek olan ilçemizin güçlü bir ekonomiyle geleceğe yürümesi en büyük hedeflerimizden birisi. Temel referansı ekonomik planlama olan kentsel dönüşüm projesiyle Yıldırım’a çağ atlatacağız. Kültürel, sosyal, ekonomik ve mekâni değişimin yaşanacağı dönüşümü gerçekleştirirken, sağlam adımlar atmamızı sağlayacak olan Yıldırım’ın güçlü ekonomik yapılanması olacaktır. El ele vererek Yıldırım’ı hak ettiği konuma tekrar yükselteceğiz. Yatırımcı da, işveren de tercihini Yıldırım’dan yana kullanıyor. Esnafımız güçlüyse bizde güçlüyüz demektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA