Edirne İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Edirne İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.



Edirne Valisi Günay Özdemir başkanlığında Deveci Han Kültür Merkezinde yapılan toplantıda, kurum ve kuruluşların 2017 yılı yatırım programları ele alındı.

Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, kentte yapılan yatırım ve hizmetler ile yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Kuruluşların bu yılki yatırım programında küçük, orta ve büyük ölçekli 442 projenin bulunduğunu belirten Özdemir, şunları kaydetti:

'Bu projelerin toplam bedeli yaklaşık 4 milyar 500 milyon lirayı bulmaktadır. Bu projeler için önceki yıllarda 1 milyar 247 milyon lira harcanmış, 2017 yılında da 537 milyon lira ödenek kullandırılması öngörülmüştür. Birinci yatırım dönemi içinde yapılan çalışmalar dahilinde altmış iki milyon lira harcama yapılarak yüzde 12 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. İzleyici kuruluşlar itibariyle değerlendirildiğinde, 2017 yılının birinci döneminde yapılan yatırım harcamalarının 51 milyon lirasını merkezi idare kuruluşlarımızın yaptığı görülmektedir.'

Özdemir, merkezi idare kuruluşlarının mevcut harcama miktarı ile sağladıkları nakdi gerçekleşme düzeyi yüzde 11, yerel yönetim kuruluşlarının ise yüzde 14'lük nakdi gerçekleşme sağladıklarını dile getirerek, 'Merkezi ve yerel yönetim kuruluşlarımızca yapılan bu yatırım harcamaları sonucu, 2017 yılı birinci döneminde, kamu kuruluşlarımızın programlarında yer alan 442 projenin 81 tanesi bitirilmiş, 249’u devam etmekte olup, yüz on ikisine ise henüz başlanamamıştır.' dedi.

Kaynak: AA