ÇMO'dan 'Asbest' Paneli

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesince 'asbest' paneli düzenlenecek TMMOB ÇMO Ankara Şubesi Başkanı Yiğit: 'Asbest, her ne kadar kentsel dönüşüm sonrasında gündeme gelse de eski yapılarda kullanılmış ve kentsel dönüşüm sürecinde açığa çıkabilecek potansiyeli olan sağlık açısından tehdit edici bir madde. Sadece Ankara'da duyduk bunu ama Türkiye'nin hemen hemen her yerinde kentsel dönüşüm devam ediyor. Bu açıdan ele alacağız'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Ankara Şubesi Başkanı İlkim Yiğit, asbestin kentsel dönüşüm sürecinde açığa çıkabilecek sağlığı tehdit edici bir madde olduğunu belirtti.

TMMOB ÇMO Ankara Şubesi Başkanı İlkim Yiğit, AA muhabirine, yarın düzenleyecekleri 'asbest' paneli hakkında bilgi verdi. Panele, Ankara Tabipler Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası temsilcilerinin de katılacağını kaydeden Yiğit, panel ile asbestin kentsel dönüşüm çalışmalarındaki kullanımına ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yiğit, asbestin insan sağlığı üzerindeki zararlı etkilerinin de panelde ele alınacağını belirterek, 'Asbest, her ne kadar kentsel dönüşüm sonrasında gündeme gelse de daha çok eskilere dayandığı ve eski yapılarda kullanılmış ve kentsel dönüşüm sürecinde açığa çıkabilecek potansiyeli olan sağlık açısından tehdit edici bir madde. Sadece Ankara'da duyduk bunu ama Türkiye'nin hemen hemen her yerinde kentsel dönüşüm devam ediyor.' dedi.

Yiğit, bu tür panellerin devam etmesiyle toplumun bilinçlenmesine de katkıda bulunacaklarını söyledi.
Kaynak: AA