Cazibe Merkezleri Yatırımcıyı Bölgeye Çekiyor

Gaziantep’te halıfleks üretimi yapan bir şirket, Cazibe Merkezi Programı’nın kapsamında yer alan 23 ilden biri olan ve TRC3 Bölgesinde yer alan Şırnak’ta halıfleks üretiminde kullanılan iplik üretim tesisi için Dicle Kalkınma Ajansı’na (DİKA) başvurdu.

Cazibe Merkezleri Yatırımcıyı Bölgeye Çekiyor
Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım hamlesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için geliştirilen ‘Cazibe Merkezileri Programı’na başvurular sürüyor. Hizmet verdiği Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’in dışında Türkiye’nin farklı illerinde yatırımcı ile bir araya gelerek Cazibe Merkezleri Programı’nı anlatan DİKA, yatırımcıyı bölgeye çekmeyi başardı. Gaziantep’te halıfleks üretimi yapan bir şirket, Cazibe Merkezi Programı’nın kapsamında yer alan 23 ilden biri olan ve TRC3 Bölgesinde yer alan Şırnak’ta halıfleks üretiminde kullanılan iplik üretim tesisi için DİKA’ya başvurdu.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Başvurusu yapılan yatırım dosyasının toplam sabit yatırım tutarı 21 milyon 500 bin TL’dir. Cizre Organize Sanayi Bölgesi’nden talep edilen arsa büyüklüğü 50 bin m2 bina büyüklüğü ise 15 bin metrekare olup tahmini bina yapım maliyeti 5 milyon 500 bin TL’dir. Yeni iplik tesisinde 30 kişiye istihdam sağlanacaktır. Bu entegrasyon 30 kişilik istihdama ilaveten 34 kişiye daha istihdam olanağı oluşturacaktır. Firma mevcut durumda tufting üretiminin yüzde 90’nını ihraç etmekte olduğundan yeni yatırımda ağırlıklı olarak ihracat odaklı olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA